Komorni orkester Anima Musicae

László G. Horváth, koncertni mojster in solo violina

5. avgust 2020
20.30
Slovenska filharmonija
25€, 19€

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Program:
E. Grieg: Fra Holbergs tid (»Suita Holberg«), op. 40
C. Saint-Saëns: Introdukcija in rondo capriccioso za violino in komorni orkester, op. 28
F. Kreisler: Liebesleid in Schön Rosmarin za violino in komorni orkester
P. I. Čajkovski: Serenada za godala v C-duru, op. 48

Komorni orkester Anima Musicae je z najboljšimi študenti Glasbene akademije Franza Liszta v Budimpešti leta 2010 ustanovil violinist László G. Horváth, tudi sam perspektiven študent. László G. Horváth je zanimanje za komorno glasbo kazal zgodaj in kot dijak osvojil več prvih nagrad. Zgodba orkestra Anima Musicae se je začela z razprodanim debitantskim koncertom. Nase je dodatno opozoril leta 2011 z zmago na 5. mednarodnem glasbenem festivalu Summa Cum Laude v dunajskem Musikvereinu in nato z zmagami na madžarskih tekmovanjih ter v Parizu leta 2014. Poleg odmevnih koncertov na najsijajnejših madžarskih koncertnih prizoriščih Anima Musicae z velikim uspehom gostuje na evropskih koncertnih prizoriščih in festivalih od Francije do Avstrije, Italije, Španije, Nemčije in Srbije, v dvoranah, kot so Gledališče Verdi na Sardiniji, Avditorij v Zaragozi, Gewandhaus Leipzig, Musikverein Dunaj, Berlinska filharmonija. Anima Musicae, ki v prevodu pomeni duša glasbe, zrcali neizmerno ljubezen, ki jo orkester čuti do glasbe, in njegovo globoko željo deliti jo med poslušalce.

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci,

obveščamo vas, da sta skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, v zaprtih javnih prostorih obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.
Glede na obvezne predpisane preventivne ukrepe vse obiskovalce prosimo, da s seboj prinesejo svoje ustrezno zaščitno sredstvo, ki pokrije ustni in nosni predel obraza. V izogib zapletom predlagamo, da s seboj prinesete zaščitno masko.
Z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih si pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki ob vstopu na prizorišče s seboj ne bo imel ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza, ali pa si ne bo želel razkužiti rok, ne dovolimo vstopa na prizorišče. Izrecno vas obveščamo, da vam v takšnem primeru ne bomo povrnili kupnine za vstopnico.
Nadalje si z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki med dogodkom ne bo uporabljal ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza (na primer, ker bo sredstvo snel z obraza), ali ki bo s svojimi ravnanji kakorkoli drugače ogrožal zdravje drugih udeležencev, odrečemo nadaljnjo pravico prisostvovati na prireditvi, in ga tudi odstranimo s pomočjo varnostne službe.
Obveščamo vas, da si v primeru vzpostavitve dodatnih omejevalnih ukrepov (na primer, vendar ne izključno, merjenje posameznikove telesne temperature) pridržujemo pravico, da posamezniku ob kakršnihkoli zadržkih zdravstvene narave ne dovolimo vstopiti na prizorišče.
Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držijo ter s tem poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Pomembne informacije

Splošni pogoji