Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona sta potrebna izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti na blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

Klavirski duo Schiavo Marchegiani

30. januar 2022
19.30
Viteška dvorana, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

V času predprodaje, ki traja do 8. novembra, so člani Kluba Festivala Ljubljana upravičeni do 20 %, v redni prodaji pa do 10% popusta na nakup vstopnic. V klub se lahko včlanite tukaj.

Program:
J. S. Bach: Schafe können sicher weiden, BWV 208
W. A. Mozart: Sonata v B-duru, K. 358
F. Schubert: Fantazija v f-molu, op. 103, D. 940
J. Brahms:
Madžarski ples št. 2 v d-molu
Madžarski ples št. 4 v f-molu
Madžarski ples št. 5 v fis-molu
Madžarski ples št. 6 v Des-duru
G. Rossini: Uvertura iz opere Tatinska sraka

Občinstvo in kritiki močno cenijo Duo Schiavo-Marchegiani po izjemni ekspresivnosti in naravnosti, lepoti zvoka, intenzivnosti in vseprežemajoči energiji, ki zaznamujejo nastope. Obeta se sijajno glasbeno doživetje, na katerem bosta pianista Sergio Marchegiani in Marco Schiavo, eden najbolj aktivnih in dinamičnih klavirskih duov na italijanski in mednarodni glasbeni sceni, združila svojo vizijo na črno-belih tipkah. V številnih državah prirejata solistične koncerte, obenem pa od leta 2006 nastopata tudi skupaj v najprestižnejših dvoranah po svetu ter na najslavnejših festivalih; izpostavimo lahko na primer newyorško Carnegie Hall, Zlato dvorano dunajskega Musikvereina in dunajsko Koncertno hišo. Bleščeči karieri sta ju ponesli tudi na mesto rednih gostov najprestižnejših orkestrov, kot so Londonski kraljevi filharmonični orkester, Berlinski simfonični orkester, Simfonični orkester Praškega radia, Istanbulski državni simfonični orkester, orkestri iz Budimpešte, Sofije, New Yorka, Madrida in drugi. Leta 2014 je založba Decca Records izdala njun prvi CD, posvečen F. Schubertu, in z njim sta požela številne pozitivne kritike.

Pomembne informacije

Splošni pogoji