Junij 2013 v Ljubljani

7. junij - 21. junij 2013
Kongresni trg
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Peti festival Junij v Ljubljani bo dogajanje v naši prestolnici obogatil s pestrim in raznovrstnim programom. Dopoldnevi na Kongresnem trgu bodo rezervirani za zabavo najmlajših, popoldnevi bodo namenjeni lahkotnejšim plesnim in glasbenim žanrom, medtem ko bomo lahko ob večerih uživali v vrhunskih gledaliških, plesnih in opernih produkcijah ter koncertih priznanih kulturnih institucij in umetnikov. In vse to – brezplačno.

Festival se začenja z vrhunskim baletnim večerom Tango v izvedbi izjemnih plesalcev SNG Maribor v koreografiji Edwarda Cluga. Letos prvič bo potekala Triada, tradicionalni projekt, namenjen povezovanju umetniških akademij Univerze v Ljubljani. Bogat in žanrsko raznovrsten junijski program skriva veliko zakladov, med drugim koncert s pralnimi stroji pod taktirko mednarodno prepoznavnega slovenskega umetnika Vlada G. Repnika.

Festival Junij 2013 v Ljubljani se bo končal na dan poletnega solsticija, ko se bo Ljubljana ponovno pridružila več kot 340 mestom po svetu, ki bodo slavila Praznik glasbe. Igralo in pelo se bo ves dan na različnih trgih in ulicah.

Pomembne informacije

Splošni pogoji