Jošt Lampret, kontrabas
Izak Hudnik, violončelo

2. koncert mednarodnega glasbenega cikla

Razprodano
8. november 2018
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Razprodano

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Brezplačne vstopnice za koncert Mladih virtuozov si zagotovite na blagajni Križank in na spletni strani www.ljubljanafestival.si

2. koncert mednarodnega glasbenega cikla 

JOŠT LAMPRET, kontrabas
JAN SEVER, klavir 

IZAK HUDNIK, violončelo
TIM JANČAR, klavir

Na sporedu 

L. M. Škerjanc: 5 liričnih melodij za čelo in klavir
J. Brahms: Sonata za violončelo in klavir št. 1 v e-molu, op. 38

***

J. Brahms: »O Tod, wie bitter bist du« iz zbirke 4 Ernste Gesänge, op. 121
F. Schubert: Sonata v a-molu, D. 821, »Arpeggione«
R. Schumann: Adagio in allegro, op. 70

Jošt Lampret je študent Akademije za glasbo v razredu red. prof. Z. Markovića. Je prejemnik treh prvih nagrad in zlatih plaket na tekmovanju Temsig ter prejemnik zlate plakete na Mednarodnem tekmovanju godalcev v Nišu. Kot solist je nastopil z Orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Komornim godalnim orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani ter Simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Sodeluje z zasedbami Scaramelli Bass Quartet, Goran Bojčevski Trio, Marko Hatlak in FUNtango in kvintetom kontrabasov Bass Chorus ter v številnih projektnih ansamblih tako v klasiki kot jazzu. Sodeloval je z Mladinskim orkestrom Gustava Mahlerja, Mediteranskim mladinskim orkestrom, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana, Ljubljana International Orchestra idr.

Jan Sever je eden vidnejših slovenskih pianistov svoje generacije. Redno sodeluje s priznanimi slovenskimi umetniki in je gost pomembnejših koncertnih ciklov in festivalov v Sloveniji in tudi tujini. Je stalni pianist Tria Slavko Osterc, ki se posveča izvajanju del skladateljev 21. stoletja. Njegov repertoar obsega široko in zelo pestro zbirko klasične glasbe za klavir ter komorne glasbe, ki zajema vsa obdobja in kompozicijske stile, veliko izvaja tudi moderno glasbo in dela slovenskih skladateljev. Poleg tega je stalni član kvarteta Quatro Por Tango in skupin Astorpia ter Funtango, ki izvajajo pretežno tango glasbo argentinskega skladatelja A. Piazzolle. Leta 2004 je za izvedbo Koncerta za klavir, violino in violončelo L. van Beethovna s Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo Ljubljana prejel študentsko Prešernovo nagrado. Že vrsto let deluje kot pedagog in korepetitor na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Izak Hudnik, rojen leta 1997, je po maturi pod mentorstvom prof. I. Mitroviča nadaljeval študij violončela pri prof. M. Mlejniku na Akademiji za glasbo v Ljubljani in prof. R. Latzku na Univerzi na Dunaju. S prvimi nagradami na državnih (2009, 2015, 2018) in mednarodnih tekmovanjih v Poreču (A. Janigro), Lieznu, Trstu, Gorici in Ljubljani (Svirél) si je prislužil vrsto nastopov doma in v tujini. Njegovi solistični nastopi z vodilnimi slovenskimi orkestri, Zagrebškimi solisti, Württemberško filharmonijo Reutlingen, Nizozemskim študentskim orkestrom, solistični recitali, predano muziciranje v številnih komornih zasedbah, predvsem s pianistom Timom Jančarjem in violinistko Ano Dolžan, ter sodelovanja na festivalih (Slowind, Cellofest, Accademia dei cameristi – Bari) so vedno deležni laskavih kritik. Magistrski študij violončela nadaljuje pri prof. G. Gnocchiju na salzburškem Mozarteumu in pri prof. M. Mlejniku v Ljubljani.

Tim Jančar, rojen leta 1993, se je začel učiti klavir na Nižji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. D. Cvetko. Vpisal se je na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, smer klavir in glasbeni stavek, študij pa nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. T. Ognjanovič. Udeležil se je več državnih in mednarodnih tekmovanj. Leta 2013 je prejel Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, leta 2017 pa Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Med študijem je nastopil s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Komornim orkestrom Konservatorija Guiseppeja Tartinija iz Trsta ter Orkestrom Slovenske filharmonije, maja 2016 pa je imel na Dunaju v okviru cikla Piano forte – the next generation, pod pokroviteljstvom Banke Avstrije, kot predstavnik Akademije za glasbo v Ljubljani samostojni recital. Aktivno sodeluje tudi na področju komorne glasbe (trio Ad hoc), vsa leta pa se udeležuje seminarjev ter poletnih šol pri priznanih profesorjih.

Pomembne informacije

Splošni pogoji