ODPOVEDANO

Joseph Calleja, tenor

5. Zimski festival

23. januar 2021
19.30
Slovenska filharmonija
49 €, 39 €
ODPOVEDANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Orkester Slovenske filharmonije
JOSEPH CALLEJA,
tenor
GIANLUCA MARCIANÒ
, dirigent

Program:
G. Verdi: Uvertura k operi Sicilijanske večernice
G. Verdi: »Questa o quella«, arija vojvode Mantovskega iz opere Rigoletto
J. Massenet: »Pourquoi me réveiller«, arija Wertherja iz opere Werther
F. Cilea: Intermezzo iz opere Adriana Lecouvreur
F. Cilea: »La dolcissima effigie«, arija Maurizia iz opere Adriana Lecouvreur
G. Puccini: Intermezzo iz opere Manon Lescaut
G. Puccini: »Recondita armonia«, arija Cavaradossija iz opere Tosca
G. Puccini: »E lucevan le stelle«, arija Cavaradossija iz opere Tosca
P. Mascagni: Intermezzo iz opere Cavalleria rusticana
F. Cilea: »È la solita storia del pastore«, aria Federica iz opere Arležanka
A. Lara: Granada

Na Malti rojeni tenorist Joseph Calleja sodi med najuspešnejše koncertne umetnike 21. stoletja. Zaradi medenega glasu, ki spominja na legendarne italijanske operne pevce, se ga je na gostovanjih prijel vzdevek novi Pavarotti. Leta 1997 je na Malti debitiral z vlogo Macduffa v Macbethu, v letih kasneje pa je zmagal na Carusovem tekmovanju v Milanu in Domingovi Operalii. Pot ga je kasneje vodila na odre svetovnih opernih hiš, med drugim v Kraljevo operno hišo Covent Garden v Londonu, Dunajsko državno opero, Nemško opero v Berlinu, Metropolitansko opero, Opero v Strasbourgu in Washingtonu, prav tako pa je sodeloval s številnimi priznanimi umetniki, kot so Ana Netrebko, Elina Garanča, Plàcido Domingo, Rolando Villazón, Bryan Terfel, sir Antonio Pappano, Ricardo Chailly in drugi. Njegov operni repertoar se razteza od del francoskih skladateljev pa vse do velikih liričnih in verističnih tenorskih vlog. Na petem Zimskem festivalu mu bomo lahko prisluhnili z Orkestrom Slovenske filharmonije pod taktirko italijanskega dirigenta Gianluce Marcianòja.

Na prireditvah bo po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje ustrezno poskrbljeno za vse zdravstvene ukrepe.

Skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 188/2020) je razkuževanje rok in uporaba zaščitne maske obvezno pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih ter na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra.

Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držijo ter s tem poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Pomembne informacije

Splošni pogoji