Obveščamo vas, da se opereta Netopir zaradi napovedi slabega vremena prestavi na torek, 7. julija 2020, ob 21. uri na Kongresni trg. Vsem imetnikom vstopnic sporočamo, da menjava vstopnic ni potrebna. Če vstopnice še nimate, jih je nekaj še na voljo. Nakup lahko opravite na Blagajni Križanke, na spletni strani ljubljanafestival.si in na vseh prodajnih mestih mojekarte.si

Opereta Grofica Marica je prestavljena na torek, 8. septembra 2020, ob 20. 30 uri na Kongresni trg. Glede možnosti menjave vstopnic spremljajte aktualne informacije na ljubljanafestival.si.

Izraelski filharmonični orkester

Zaključek 67. Ljubljana Festivala

Poslovilna turneja Zubina Mehte!
5. september 2019
20.00
Cankarjev dom
59, 39, 29, 19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Predprodaja vstopnic se je zaključila 27. 4. 2019. Člani kluba Festivala Ljubljana lahko v redni prodaji koristite 10% popust. V klub Festivala Ljubljana se brezplačno včlanite na: https://ljubljanafestival.si/klub/. Popust ne velja na dan dogodka.

IZRAELSKI FILHARMONIČNI ORKESTER

Zubin Mehta, dirigent

Solisti:

Christopher Bouwman, oboa
Daniel Mazaki, fagot
Emanuele Silvestri, violončelo
David Radzynski, violina

Izraelska filharmonija nedvomno sodi v sam vrh svetovne glasbene poustvarjalnosti. Leta 1936 jo je ustanovil Bronislav Huberman, na uvodnem koncertu pa jo je vodil sloviti Arturo Toscanini. Vsako leto gostuje na svetovnih koncertnih odrih in pomembnih festivalih ter sodeluje z najpomembnejšimi dirigenti in solisti. V veliki meri se zavzema za vzgojo in razvoj nadarjenih izraelskih glasbenikov, v zadnjih letih pa si vse bolj prizadeva tudi za vključevanje številnih migrantskih glasbenikov, ki bogatijo njen glasbeni korpus. Letošnji slavnostni zaključek poletnega festivala pomembno zaznamuje poslovilna turneja enega največjih dirigentov sodobnega časa, Zubina Mehte. Indijski maestro se bo namreč po petdesetih letih glasbenega vodenja dokončno upokojil. Leta 1977 je postal glasbeni direktor orkestra, le štiri leta kasneje pa je bil imenovan za dosmrtnega glasbenega direktorja. Zubin Mehta je sicer že stari znanec poletnega ljubljanskega festivala, na Ljubljano pa ga še posebej vežejo spomini iz mladosti, ko ga je kot mladeniča v prestolnico povabil tedanji direktor Slovenske filharmonije, Marijan Lipovšek. Koncertni program tokrat v ospredje postavlja dela Ö. Pártosa, Josepha Haydna in Hectorja Berlioza.


Program:

Ö. Pártos: Concertino za godala

J. Haydn: Sinfonia concertante v B-duru, Hob.I:105

H. Berlioz: Fantastična simfonija, H. 48

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/