Imogen Cooper, klavir
Aleksej Volodin, klavir

4. Zimski Festival - Hommage à Ludwig van Beethoven

2. februar 2020
19.00
Slovenska filharmonija
34, 29, 24 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Koncerte v sklopu 4. Zimskega festivala smo, zaradi investicijskih del v sklopu skupine Union hoteli, prestavili v Slovensko filharmonijo ter na Konservatorji za glasbo in balet Ljubljana in ne bodo izvedeni v Unionski dvorani, kot je bilo sprva predvideno.

Cenjene kupce vstopnic obveščamo, da je vstopnice potrebno zamenjati za nadomestne. Vljudno vas prosimo, da menjavo opravite pri Blagajni Križank (Trg francoske revolucije 1) oziroma po telefonu (01 241 60 26; 01 241 60 28), vsak delavnik med 12. in 20. uro ter ob sobotah med 10. in 14. uro.

Pri prevzemu novih vstopnic je potrebno predložiti obstoječe vstopnice.

Za nastale nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo.

4. Zimski Festival – Hommage à Ludwig van Beethoven

Solista: Imogen Cooper (Velika Britanija) in Aleksej Volodin (Rusija), klavir

Orkester Slovenske filharmonije

Bojan Sudjič, dirigent


Na sporedu:

L. van Beethoven: Uvertura Leonora št. 3 v C-duru, op. 72b

L. van Beethoven: Koncert za klavir in orkester št. 1 v C-duru, op. 15; Imogen Cooper, klavir

***

L. van Beethoven: Koncert za klavir in orkester št. 3 v c-molu, op. 37; Aleksej Volodin, klavir


Prvi večer 4. Zimskega festivala bo slavnostno začela Beethovnova tretja različica uverture, ki jo je skladatelj napisal za svojo edino opero Leonora. Izmed vseh štirih je ravno ta postala repertoarna stalnica koncertnih dvoran po vsem svetu, za kar sta zaslužna predvsem dirigenta Gustav Mahler in Arturo Toscanini. S Koncertom za klavir in orkester št. 1 v C-duru, op. 15, se nam bo v prvem delu predstavila ena največjih interpretk klasičnega ter romantičnega repertoarja Imogen Cooper. Britanska pianistka in hči znanega glasbenega kritika Martina Cooperja je poleg obširnega glasbenega opusa prejemnica številnih mednarodnih nagrad ter častna članica Kraljeve akademije za glasbo. Aleksej Volodin, redni glasbeni gost najbolj znanih svetovnih orkestrov, kot so Newyorški filharmoniki, orkester Gewandhaus iz Leipziga, orkester Tonhalle iz Züricha in Kraljevi filharmonični orkester iz Londona, pa bo v drugem delu izvedel Beethovnov Klavirski koncert št. 3 v c-molu, op. 37. Izbrana dela bodo ob spremljavi Orkestra Slovenske filharmonije zazvenela pod dirigentsko taktirko Bojana Suđiča, enega najvidnejših srbskih dirigentov mlajše generacije, glasbenega direktorja Srbske televizije ter nekdanjega rezidenčnega dirigenta v Švedski kraljevi operi, kjer je dirigiral več kot 150 oper in baletov.

 

Pomembne informacije

Splošni pogoji