I Solisti Veneti

Guiliano Carella, dirigent

23. julij 2020
21.00
Slovenska filharmonija
29€, 19€

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

 

  • Ponovno so oživili na stotine neznanih del, ki sodijo v italijansko glasbeno dediščino
  • Evropski parlament jim je podelil plaketo, ki jim priznava, da so “izjemni kulturni promotorji, ki segajo preko meja”
  • Z gostovanji po svetu so nastopili na več kot 6000 koncertih v več kot 90-ih državah
  • Orkester je sodeloval z najpomembnejšimi pevci in solisti naše dobe, kot so Placido Domingo, Josè Carreras, June Anderson in drugi

Program:

A. Vivaldi: Štirje letni časi
T. Albinoni: Koncert za oboo in godala v d-molu, op. 9, št. 2
G. Tartini: Koncert za violončelo in godala v A-duru (ob 250. obletnici Tartinijeve smrti)
A. Pasculli: Simpatici ricordi della Traviata, za oboo in godala

Legendarni beneški komorni orkester I Solisti Veneti je v letu 2019 obeležil svojo 60-letnico delovanja. Leta 1959 ga je ustanovil Claudio Scimone in slava orkestra je z vsakim koncertom, ki ga je izvedel bodisi doma bodisi v tujini, strmo naraščala. Danes našteje več kot 6000 koncertov izvedenih po več kot 90-ih državah po svetu. Od tega je prek 30 koncertov odigral samo na Salzburškem festivalu. Orkester I Solisti Veneti se tako uvršča med svetovne glasbene zvezde. Ugled so mu dodatno utrdile laskave nagrade, med temi tudi grammy in častna plaketa Evropskega parlamenta. Orkester, znan po svoji interpretativni prefinjenosti, ki iz vsakega koncerta naredi nepozabno doživetje, goji posebno vez z beneško glasbo in enim največjih tamkajšnjih baročnih glasbenih mojstrov, z Antoniom Vivaldijem, pa tudi s Tomasom Albinonijem. Iz njunih opusov bosta zazveneli dve najpomembnejši deli. Tartini in Pasculli sta manj znani imeni italijanskega baroka in romantike, zato pa toliko bolj mikavni.

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci,

obveščamo vas, da sta skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, v zaprtih javnih prostorih obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.
Glede na obvezne predpisane preventivne ukrepe vse obiskovalce prosimo, da s seboj prinesejo svoje ustrezno zaščitno sredstvo, ki pokrije ustni in nosni predel obraza. V izogib zapletom predlagamo, da s seboj prinesete zaščitno masko.
Z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih si pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki ob vstopu na prizorišče s seboj ne bo imel ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza, ali pa si ne bo želel razkužiti rok, ne dovolimo vstopa na prizorišče. Izrecno vas obveščamo, da vam v takšnem primeru ne bomo povrnili kupnine za vstopnico.
Nadalje si z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki med dogodkom ne bo uporabljal ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza (na primer, ker bo sredstvo snel z obraza), ali ki bo s svojimi ravnanji kakorkoli drugače ogrožal zdravje drugih udeležencev, odrečemo nadaljnjo pravico prisostvovati na prireditvi, in ga tudi odstranimo s pomočjo varnostne službe.
Obveščamo vas, da si v primeru vzpostavitve dodatnih omejevalnih ukrepov (na primer, vendar ne izključno, merjenje posameznikove telesne temperature) pridržujemo pravico, da posamezniku ob kakršnihkoli zadržkih zdravstvene narave ne dovolimo vstopiti na prizorišče.
Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držijo ter s tem poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Pomembne informacije

Splošni pogoji