Spoštovani obiskovalci prireditev Festivala Ljubljana, če bi bil posamezni dogodek zaradi epidemije odpovedan, bomo vsem kupcem vstopnic povrnili kupnino.

 

I SOLISTI VENETI

23. julij 2020
20.00
Slovenska filharmonija
29, 19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Klubovci Festivala Ljubljana si lahko do 2. aprila zagotovite vstopnice po predprodajni ceni. Če v klub Festivala Ljubljana še niste včlanjeni, lahko to storite na: https://ljubljanafestival.si/klub/

Program:

A. Vivaldi: Štirje letni časi
T. Albinoni: Koncert za oboo in godala v d-molu, op. 9, št. 2
G. Bottesini: Fantazija na Bellinijevo opero Mesečnica
A. Bazzini: La Ronde des lutins, op. 25
A. Pasculli: Simpatici ricordi della Traviata, za oboo in godala

 

Legendarni beneški komorni ansambel I Solisti Veneti je v letu 2019 obeležil svojo 60-letnico delovanja. Leta 1959 ga je ustanovil Claudio Scimone in slava ansambla je z vsakim koncertom, ki ga je izvedel bodisi doma bodisi v tujini, strmo naraščala. Danes našteje več kot 6000 koncertov izvedenih po več kot 90-ih državah po svetu. Od tega je prek 30 koncertov odigral samo na Salzburškem festivalu. Ansambel I Solisti Veneti se tako uvršča med svetovne glasbene zvezde. Ugled so mu dodatno utrdile laskave nagrade, med temi tudi grammy in častna plaketa Evropskega parlamenta. Ansambel, znan po svoji interpretativni prefinjenosti, ki iz vsakega koncerta naredi nepozabno doživetje, goji posebno vez z beneško glasbo in enim največjih tamkajšnjih baročnih glasbenih mojstrov, z Antoniom Vivaldijem, pa tudi s Tomasom Albinonijem. Iz njunih opusov bosta zazveneli dve najpomembnejši deli. Bottesini, Bazzini in Pasculli so manj znana imena italijanske romantike, zato pa toliko bolj mikavna.

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/