Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

Guy Ben-Ziony, viola
Jens-Peter Maintz, violončelo

6. avgust 2021
19.00
Križevniška cerkev, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Guy Ben-Ziony, viola
Namaan Wagner, klavir

Jens-Peter Maintz, violončelo
Keiko Tamura, klavir

Program:
L. van Beethoven: Duet za violo in violončelo v Es-duru, WoO 32 (Duet za dvoje obveznih očal)
R. Schumann: Pravljične slike za violo in klavir, op. 113
L. van Beethoven: Sonata za violončelo in klavir št. 4 v C-duru, op. 102/1
J. Brahms: Trio za violo, violončelo in klavir v a-molu, op. 114

Izraelski violist Guy Ben-Ziony je študiral na Univerzi za glasbo in gledališče v Leipzigu in diplomo opravil z odliko. Po srečanju z Gidonom Kremerjem na Akademiji Kronberg je začel nastopati po festivalih po vsej Evropi, in to z glasbeniki, kot so Lisa Batiashvili, Christian Tetzlaff, Alexander Lonquich in Menachem Pressler. 12 let je poučeval na Univerzi za glasbo in gledališče v Leipzigu. V sezoni 2017/18 je bil gostujoči profesor na glasbeni šoli Jacobs v Bloomingtonu v Indiani. Poleg solističnega udejstvovanja pogosto koncertira kot prva viola znanih orkestrov. Ob njem bo nastopil pianist Naaman Wagner, ki kot solist ali komorni glasbenik intenzivno koncertira po Izraelu, pa tudi Evropi in Aziji. Goreči poustvarjalec sodobne glasbe je član 21st Century Ensemble.

Nemški violončelist Jens-Peter Maintz uživa ugled kot solist, komorni glasbenik in predan profesor. Kot solist je igral pod taktirko Vladimirja Aškenazija, Herberta Blomstedta, Dmitrija Kitajenka, in to z Nemškim simfoničnim orkestrom Berlin, simfoničnima orkestroma Stuttgartskega radia in iz Tokia ter številnimi drugimi uglednimi orkestri. Od leta 2006 je glavni violončelist Festivalnega orkestra v Lucernu. Od leta 2004 je profesor na Univerzi za umetnost Berlin, od 2017 pa še na Visoki šoli za glasbo Reina Sofia v Madridu. Pri klavirju ga bo spremljala Keiko Tamura, japonska pianistka, diplomantka Lübeškega glasbenega kolidža in nagrajenka tekmovanja Čajkovski v Moskvi za najboljšo klavirsko spremljavo.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.