Godalni kvartet Atalante
Klavirski duo Dombrova

10. koncert mednarodnega glasbenega cikla

14. marec 2019
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Brezplačne vstopnice za koncert Mladih virtuozov si zagotovite na blagajni Križank in na spletni strani www.ljubljanafestival.si

10. koncert mednarodnega glasbenega cikla 

GODALNI KVARTET ATALANTE 

Julia Kürner, violina
Elisabeth Eber, violina
Thomas Koslowsky, viola
Lisa Kürner, violončelo

KLAVIRSKI DUO DOMBROVA 

Łukasz Szubski, klavir
Krzysztof Włodarczyk, klavir

Na sporedu 

A. Dvořák: Godalni kvartet v F-duru št. 12, »Ameriški«, op. 96
***
G. Gershwin, prir. H. Levine: Rapsodija v modrem
A. Piazzolla, prir. K. Yamamoto: Libertango
J. Williams, prir. M. Spitznagel: Star Wars „Cantina Band”
Nirvana, prir. Klavirski duo Dombrova: „Heart-Shaped Box”
Klavirski duo Dombrova: Boogie Woogie

Godalni kvartet Atalante je bil ustanovljen leta 2014 ter združuje mlade glasbenike z Univerze za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju in Univerze Mozarteuma v Salzburgu. Na njihovo interpretacijo komorne glasbe vplivajo osebne izkušnje s člani kvartetov Alban Berg in Hagen in godalnega seksteta Wiener Streichsextett ter Ferencem Radosom in Andrasom Schiffom. Ansambel je občutno preoblikovalo redno sodelovanje z Johannesom Meisslom (članom kvarteta Artis) in Hattom Beyerlejem. Ansambel je leta 2018 prejel prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju komorne glasbe Svirél v Sloveniji. Glavna naloga kvarteta Atalante je ohranjati tradicijo in hkrati ob izkoriščanju navdiha in premagovanju izzivov ustvarjati ključen občutek povezanosti.

Klavirski duo Dombrova sestavljata mlada ambiciozna pianista iz Dąbrove Gorniče na Poljskem. Łukasz Szubski in Krzysztof Włodarczyk sta prijatelja od šestega leta. Glasbeno sta se začela izobraževati v glasbeni šoli, kjer sta se tudi spoznala med obiskovanjem klavirskih ur pri isti učiteljici M. Adamczyk. Mentorica je pri njiju vzbudila strast do instrumenta in klasične glasbe. Łukasz in Krzysztof sta leta 2010 začela študirati na Glasbeni akademiji Karola Szymanowskega v Katovicah. V naslednjih petih letih sta izrabila vsako priložnost za sodelovanje z uglednimi pianisti in pedagogi na področju klasične glasbe na Poljskem. Oba glasbenika sta priredila že številne koncerte v mladinskih in kulturnih domovih, nastopila pa sta tudi na posebnih dogodkih, kot so študentski umetniški festival sSAFka v Katovicah in koncerti v dvorani Royal Albert Hall v Londonu, v Šlezijski filharmoniji v Katovicah, na Akademiji za glasbo Stanisława Moniuszka v Gdansku in v Palači kulture v Dabrovi Gorniči. Łukasz in Krzysztof trenutno delata na Glasbeni šoli v Dabrovi Gorniči kot učitelja klavirja in spremljevalca. Od leta 2011 sta pianista dejavna v Šlezijski filharmoniji, kjer izvajata širok repertoar klasične in popularne glasbe.

Pomembne informacije

Splošni pogoji