GLASBENO DREVO

Mala likovna kolonija

19. julij 2017
10.00 - 12.00
Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Mala likovna kolonija

V sklopu 65. Ljubljana Festivala bodo organizirane različne tematske delavnice. Namenjene bodo predvsem ustvarjalnim šolskim otrokom in bodo potekale v sproščenem in prijetnem ambientu Križank. V sodelovanju s strokovnimi mentorji želimo omogočati razvoj umetniškega talenta, spodbujati njihovo kreativnost ter jih seznanjati z različnimi umetniškimi teorijami in tehnikami. Vse to bodo lahko doživeli in se seznanili z udeleženci XX. Mednarodne likovne kolonije kot tudi drugimi nastopajočimi umetniki. Poletnih delavnic se lahko udeležijo VSI otroci z veliko željo po spoznavanju umetnosti. Vse bodo brezplačne.

GLASBENO DREVO

Sreda: 19. 7., 10.00–12.00, Križanke

Na delavnici se bomo odpeljali na glasbeno potovanje. Raziskovali bomo raznovrstni svet inštrumentov, glasbe … ter se podali v pravo glasbeno pravljico. Predstaviti želimo predvsem ustvarjanje z glasbo kot raziskovanje, za katero ni potrebno glasbeno-ustvarjalno predznanje, ter tako spodbuditi kakovostno preživljanje prostega časa otrok.

RINA PLETERŠEK, mentor
je študentka umetnostne zgodovine in rusistike. Poleg študija deluje kot novinarka na Radiju Študent, piše za kulturni portal Koridor – Križišča umetnosti in urednikuje reviji študentov umetnostne zgodovine Artfiks. Občasno se pridruži kakšni gledališki skupini. Že od malih nog jo spremlja glasba in umetnost, saj igra violino in klavir, v prostem času pa rada poprime za svinčnik ali barvice in sprosti svojo domišlijo v skicirko.

RAZSTAVA VSEH DEL

Petek: 21. 7. ob 11.30

Otrokom želimo likovno umetnost čim bolj približati ter v njih spodbuditi zavedanje trenutkov, prizorov in izkušenj iz vsakdanjega otroškega igrivega življenja, ki jih bodo s svojo domišljijo in s pomočjo naših mentorjev lahko upodabljali v raznovrstnih likovnih izrazih. Z nami bodo ustvarjalka Barbara Zonta, umetnica Rina Pleteršek, pravljičarka Bibi Bobnar in  restavratorka Andreja Jamšek.

Prijavnica

[ninja_forms_display_form id=13]

*Predhodna prijava na delavnico je obvezna. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.

*Vse dodatne informacije lahko dobite na maja.stojanov@ljubljanafestival.si ali na tel.št. 01/ 241 60 32; 031 715 485

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji