Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

François Benda, klarinet
Ole Kristian Dahl, fagot
Elina Gotsouliak, klavir

2. avgust 2021
19.00
Križevniška cerkev, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Program:
F. Mendelssohn-Bartholdy: Koncertna skladba za klarinet, basetni rog in klavir št. 2 v d-molu, op. 114
M. Ravel: Skladba v obliki habanere za klarinet in klavir
G. Gershwin: Trije preludiji za klarinet in klavir
B. Kovács: V spomin na Feidmana za klarinet in klavir
***
C. Saint-Saëns: Sonata za fagot in klavir v G-duru, op. 168
M. Glinka: Patetični trio za klarinet, fagot in klavir v d-molu

Klarinetist François Benda prihaja iz glasbene družine v Braziliji. Klarinet, kompozicijo in dirigiranje je študiral v Gradcu in Ženevi, kjer je kot solist leta 1988 tudi debitiral. Leta 1991 je v Rimu prejel mednarodno nagrado za uprizoritveno umetnost, danes pa koncertira v najprestižnejših svetovnih dvoranah, kot so Berlinska filharmonija, Musikverein na Dunaju in Concertgebouw v Amsterdamu, ter kot solist nastopa z vodilnimi orkestri. Zaposlen je na Univerzi za umetnost v Berlinu, poučuje pa tudi na Akademiji za glasbo v Baslu.

Norveški fagotist Ole Kristian Dahl je začel študij fagota pri šestnajstih letih na Univerzi v Stavangerju na Norveškem. Od leta 2008 je docent za fagot na Visoki šoli za glasbo v Mannheimu. Kot gostujoči profesor od leta 2017 poučuje na Kraljevem kolidžu v Londonu. Od leta 2016 je prvi fagotist v Švedskem nacionalnem simfoničnem orkestru v Göteborgu. Prvič se je kot solo fagotist zaposlil leta 1998 v Malezijski filharmoniji v Kuala Lumpurju; takrat je še študiral na Konservatoriju za glasbo v Švici. Ko je končal ta študij, je nadaljeval na Visoki šoli za glasbo v Hannovru.

Latvijska pianistka Elina Gotsouliak, prepoznavna kot ena najobetavnejših in vsestranskih pianist njene generacije, je študij opravljala na Akademiji za glasbo v Rigi, in ga nadaljevala v Baslu pri Rudolfu Bachbinderju. Večkrat nagrajena pianistka, ki je izvrstna tudi kot čembalistka, poučuje na Akademiji za glasbo v Baslu od leta 2010.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.