RAZPRODANO

Felix Renggli, Emanuel Abbühl, Kimiko Imani, Thomas Haberlah

29. julij 2020
20.00
Viteška dvorana, Križanke
19 €
RAZPRODANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Emanuel Abbühl, oboa
Kimiko Imani, klavir, čembalo
Felix Renggli, flavta
Thomas Haberlah, klavir

Program:
J. S. Bach: Sonata za flavto, oboo in čembalo št. 3 v g-molu, BWV 1029
F. Liszt: Leta romanja – Prvo leto: Švica, suita za klavir, S. 160 4. st. Ob izviru
B. A. Zimmermann: Koncert za oboo in mali orkester
M. Ravel: Sonatina in klavir v fis-molu, M. 40 (priredba za flavto in klavir D. Waltherja)
R. Schumann: Adagio in Allegro za oboo in klavir, op. 70
A. Moeschinger: Basni za flavto in oboo
A. Dvorák: Sonatina v G-duru, op. 100, za flavto in klavir (Indijanska žalostinka)

Na koncertu se bosta predstavila dva izvrstna solista, flavtist Felix Renggli in oboist Emanuel Abbühl, ki prihajata iz Švice. Ob spremljavi odličnih pianistov bosta izvedla raznovrsten program, ki bo obsegal tako znana dela Bacha, Schumanna, Dvorák  in Ravela kot tudi skladbe redko slišanih skladateljev, kot sta Bernd Aloïs Zimmermann in Albert Moeschinger.
Tako flavtist Felix Renggli, ki je docent na Konservatoriju za glasbo italijanske Švice v Luganu, kot tudi oboist Emanuel Abbühl, zaposlen na Univerzi za glasbo v Mannheimu in Akademiji za glasbo v Baslu, sta priznana koncertanta, uveljavljena solista in komorna glasbenika ter orkestraša. Felix Renggli je kot prva flavta igral v različnih orkestrih, kot so Orkester Festivala v Luzernu, Tonhalle v Zürichu, Simfonični orkester mesta St. Gallen, Evropski komorni orkester in Camerata Bern. Kot solist in komorni glasbenik pogosto koncertira po Evropi, Južni Ameriki, Združenih državah, na Japonskem, v Koreji in na Kitajskem. Emanuel Abbühl, ki je tudi častni član Kraljeve glasbene akademije v Londonu, je bil med letoma 2006 in 2015 vodilni oboist v Baselskem simfoničnem orkestru, Rotterdamskem filharmoničnem orkestru ter Londonskem simfoničnem orkestru in nastopal pod vodstvom sira Colina Davisa, Bernarda Haitinka in Valerija Gergijeva.
Pianist Thomas Haberlah je profesor na Glasbeni akademiji v Hannovru, poleg tega pa pogosto korepetira na mednarodnih glasbenih festivalih in mojstrskih tečajih z glasbeniki, kot so Hartmut Rohde, Karl-Heinz Steffens, Andrea Lieberknecht, Felix Renggli in drugi. Kot solist in član komornih zasedb nastopa doma in po Evropi, koncertna pot pa ga je popeljala tudi na turneje v Korejo in na Japonsko. Japonska pianistka Kimiko Imani je študij klavirja zaključila na Visoki šoli za glasbo v Detmoldu. Po študiju je začela sodelovati pri številnih projektih za komorno glasbo. Razvila so se sodelovanja z renomiranimi solisti, kot so Emanuel Abbühl, Albrecht Mayer, Lucas Macias Navarro, Guilhaume Santana in Alexei Ogrintchouk. Trenutno poučuje na Univerzi za umetnost v Berlinu in Akademiji za glasbo Hanns Eisler v Berlinu.

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci,

obveščamo vas, da sta skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, v zaprtih javnih prostorih obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.
Glede na obvezne predpisane preventivne ukrepe vse obiskovalce prosimo, da s seboj prinesejo svoje ustrezno zaščitno sredstvo, ki pokrije ustni in nosni predel obraza. V izogib zapletom predlagamo, da s seboj prinesete zaščitno masko.
Z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih si pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki ob vstopu na prizorišče s seboj ne bo imel ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza, ali pa si ne bo želel razkužiti rok, ne dovolimo vstopa na prizorišče. Izrecno vas obveščamo, da vam v takšnem primeru ne bomo povrnili kupnine za vstopnico.
Nadalje si z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki med dogodkom ne bo uporabljal ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza (na primer, ker bo sredstvo snel z obraza), ali ki bo s svojimi ravnanji kakorkoli drugače ogrožal zdravje drugih udeležencev, odrečemo nadaljnjo pravico prisostvovati na prireditvi, in ga tudi odstranimo s pomočjo varnostne službe.
Obveščamo vas, da si v primeru vzpostavitve dodatnih omejevalnih ukrepov (na primer, vendar ne izključno, merjenje posameznikove telesne temperature) pridržujemo pravico, da posamezniku ob kakršnihkoli zadržkih zdravstvene narave ne dovolimo vstopiti na prizorišče.
Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držijo ter s tem poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Pomembne informacije

Splošni pogoji