Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

Emanuel Abbühl, oboa
Felix Renggli, flavta

31. julij 2021
19.00
Križevniška cerkev, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Emanuel Abbühl, oboa
Kimiko Imani, klavir

Felix Renggli, flavta
Thomas Haberlah, klavir

Program:
C. Ph. E. Bach: Trio sonata v d-molu za flavto, oboo in basso continuo
R. Schumann: Tri romance za oboo in klavir, op. 94
B. Maderna: Dialodia za flavto in oboo
A. Moeschinger: 7 pripovedk za flavto in oboo (izbor)
***
I. Albeniz, prir. D. Walter: Sevilla (iz Španske suite, op. 47)
Ph. Gaubert: Sonata za flavto in klavir št. 2

Felix Renggli je po študiju na Akademiji za glasbo v Baslu zasedal mesta solo flavtista pri različnih orkestrih (Festivala v Luzernu, Tonhalle v Zürichu, mesta St. Gallen, Evropski komorni orkester in Camerata Bern). Kot solist in komorni glasbenik nastopa po Evropi, Južni Ameriki in ZDA in v Aziji. Zaposlen je kot docent na Konservatoriju za glasbo italijanske Švice v Luganu. Spremljal ga bo pianist Thomas Haberlah, ki je profesor na Glasbeni akademiji v Hannovru, poleg tega pa pogosto korepetira na mednarodnih festivalih in mojstrskih tečajih. Udejstvuje se kot solist in član komornih zasedb v Evropi in Aziji.

Emanuel Abbühl je profesor na Univerzi za glasbo v Mannheimu in Akademiji za glasbo v Baslu. Nosi pa tudi naziv častnega člana Kraljeve glasbene akademije v Londonu. Več let je bil zaposlen kot prvi oboist v Baselskem simfoničnem orkestru, Rotterdamskem filharmoničnem orkestru ter Simfoničnem orkestru v Londonu. Koncertna pot ga je peljala po številnih mednarodno uglednih koncertnih prizoriščih. Ob njem bo nastopila japonska pianistka Kimiko Imani, ki je študij klavirja končala na Visoki šoli za glasbo v Detmoldu. Po študiju je začela sodelovati s priznanimi solisti in postala iskana pianistka na področju komorne igre. Poučuje na Univerzi za umetnost v Berlinu in Akademiji za glasbo Hannsa Eislerja v Berlinu.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.