Duo violina in klavir

6. koncert mednarodnega glasbenega cikla

10. januar 2019
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Brezplačne vstopnice za koncert Mladih virtuozov si zagotovite na blagajni Križank in na spletni strani www.ljubljanafestival.si

6. koncert mednarodnega glasbenega cikla

DUO VIOLINA IN KLAVIR
Anja Jamšek, violina
Min Young Bae, klavir

Program:

C. Franck: Sonata za violino in klavir v A-Duru

***

J. Brahms: Sonata za violino in klavir v d-molu št. 3, op. 108

Anja Jamšek je violinistka, ki živi in deluje v Londonu, prav tako pa se tam še dodatno izpolnjuje na prestižnem Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance v razredu priznane solistke in profesorice Lane Trotovšek. Anja je mlada solistka, komorna glasbenica in uveljavljena orkestrska glasbenica. Je nagrajenka številnih državnih in mednarodnih tekmovanj, danes pa nastopa na različnih odrih po Evropi. Leta 2011 je osvojila 3. in 1. nagrado na tekmovanjih v Valssesii v Milanu ter v Legnagu, leta 2013 je osvojila 1. nagrado na tekmovanju komornih skupin v Beogradu, leta 2017 pa se je uvrstila v finale mednarodnega tekmovanja »Vera Kantrovich Solo Bach Competition« v Londonu. V preteklih sezonah se je Anja uspešno predstavila na odru mednarodnega glasbenega festivala Muzika na žici v Sarajevu, leta 2015 je kot solistka nastopila v Slovenski Filharmoniji, kjer je z akademskim ansamblom odigrala Faurejev Rekviem, leta 2016 pa je debitirala kot solistka v Berlinu, kjer se je z Baročnim Orkestrom Ljubljana predstavila z violinskim koncertom A. Vivaldija (L’Inverno). Danes je v Londonu aktivna koncertna violinistka, kot solistka se je angleškemu občinstvu predstavila že na mnogih odrih, med drugim tudi v St James’s Piccadilly, St Olave Hart Church, Polish Hearth Club, Powderham Castle, Faversham Assembly Rooms, St Georges Beckenham, Blackheath Halls (v sklopu abonmaja Friends of Blackheath Halls), Old Royal Naval College Chapel, itd. Kot študentka na Trinityju prav tako redno vodi orkestrske projekte kot koncertna mojstrica. Anja je prejemnica prestižne štipendije »The Ofenheim Charitable Trust Scholarship« poleg tega pa njen študij podpirajo tudi člani »Henry Wood Accommodation Trust Fund«.

Min Young Bae iz Južne Koreje je začela igrati klavir pri sedmih letih. Leta 2002 se je preselila v Združeno kraljestvo, kjer se je leta 2005 pridružila šoli Yehudija Menuhina in začela študirati pri profesorici Ruth Nye. Med študijem je sodelovala na koncertih na številnih prizoriščih, kot so bradfordska katedrala, rezidenca švicarskega ambasadorja, Fairfield Halls, umetniško središče artsdepot v Finchleyju, Stationers Hall, St John’s na Smith Squaru, Music at Beaulieu in Wigmore Hall. Leta 2006 je s člani zasedbe Schubert Ensemble nastopila na Festivalu v Stoke D’abernonu, v letih 2008 in 2009 pa je bila v šoli izbrana v skupino za turnejo po Škotski. Z Orkestrom šole Yehudija Menuhina je v londonski Narodni galeriji igrala tudi Mozartov Klavirski koncert št. 14. Leta 2010 je postala štipendistka konservatorija Royal College of Music v Londonu, kjer je študirala klavir s profesorico Ruth Nye in leta 2014 diplomirala. Podiplomski študij je začela kot štipendistka na Konservatoriju za glasbo in ples Trinity Laban, kjer je prejela nagrado Trinity Laban in študirala pri profesorici Deniz Gelenbe. Nagrada na prireditvi Jellinek Awards ji je omogočila izvedbo Beethovnovega Klavirskega koncerta št. 3 z Guildfordskim simfoničnim orkestrom. Sodelovala je na številnih tekmovanjih, se pred kratkim uvrstila v polfinale 8. mednarodnega tekmovanja Adilie Alieva v francoskem Gaillardu in zasedla tretje mesto na 10. mednarodnem tekmovanju v Padovi v Italiji. Leta 2015 je bila polfinalistka na klavirskem tekmovanju Jacques Samuel Pianos. Leta 2017 je bila druga na tekmovanju Universal Harmony v Južni Koreji.

Pomembne informacije

Splošni pogoji