DUO MUSICIENS LIBRES; DRAGAN RIBIĆ, harmonika

6. koncert mednarodnega glasbenega cikla

2. marec 2016
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

DUO MUSICIENS LIBRES
ANASTAZIJA RAZVALJAJEVA, harfa
MIKLOS KÖRNYEI, kitara

DRAGAN RIBIĆ, harmonika

Na sporedu

B. Bartok: 15 madžarskih ljudskih pesmi, Sz. 71, BB 79
J. Haydn: Andante in variacije v f-molu, Hob. 17/6
G. F. Händel: Suita v E-duru, št. 5, HWV 430: Air in Variacije

S. Gubaidulina: Et Exspecto, sonata za harmoniko solo
D. Scarlatti: Sonata v c-molu, K 126
P. Rovsing Olsen: Brez naslova, op. 72

Harfistka Anastazija Razvaljajeva in kitarist Miklos Környei nas bosta na koncertu popeljala na glasbeno potovanje skozi čas. Srečala sta se v specialnem programu za nadarjene študente na Akademiji Franza Liszta v Budimpešti. Odkrila sta presenetljive možnosti v zvočni kombinaciji obeh inštrumentov in po diplomi leta 2011 sta se odločila, da svoje muziciranje združita v komornem Duu Musiciens Libres.
Literatura za kombinacijo harfe in kitare je razmeroma skromna, zato svoj repertoar razširjata s transkripcijami najrazličnejših skladb. Lani sta prejela drugo nagrado na IV. Tekmovanju za komorno glasbo s harfo v Madridu in tretjo nagrado na IV. mednarodnem tekmovanju Suoni d’arpa v Italiji. Na sedmem mednarodnem tekmovanju na festivalu Svirel sta letos prejela posebno nagrado: koncert v okviru Mladih virtuozov.
Glasbenika veliko igrata kot solista in v duu na Madžarskem in drugje po Evropi, kjer prejemata zelo dobre kritike in pohvale za svojo muzikalnost, svežino, močan občutek za muzikalne podrobnosti. Poslušalcu dopuščata vstopiti v njun zvočni svet in fantazijo in to z njima tudi deliti.

Dragan Ribić je bil rojen leta 1989 v Bosanskem Petrovcu in po študiju harmonike na Akademiji za glasbo v Sarajevu v razredu Danijele Gazdić je mojstrski študij nadaljeval na Visoki šoli za glasbo v Detmoldu, kjer se še izpopolnjuje pri Grzegorzu Stopi.
Od leta 2002 prejema tako v domovini kot drugje številne nagrade in priznanja, med drugim je dobitnik druge nagrade na Mednarodnem tekmovanju v Grčiji, druge nagrade na VIII. mednarodnem tekmovanju v slovaškem Popradu, posebne nagrade Fundacije Sparda Bank v Hannovru, prve nagrade na festivalu Svirél, da omenimo le najpomembnejše.

Foto galerija

Pomembne informacije

Splošni pogoji