ODPOVEDANO

Dominik Strgar, evfonij
Ivanka Muhadinović, flavta
Lazar Muhadinović, flavta

14. koncert mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

11. marec 2021
18.30
Prenos v živo iz Viteške dvorane Križank
Brezplačen ogled
ODPOVEDANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Dominik Strgar, evfonij
Mirjana Kostić, klavir

Ivanka Muhadinović, flavta
Lazar Muhadinović, flavta

Program:
Ph. Sparke: Koncert za evfonij
B. Marcello: Sonata št. 1 v F-duru, op. 1
J. Turrin: Koncertna skladba št. 1 za evfonij in klavir

G. Ph. Telemann: Sonata za flavti št. 4 v f-molu, TWV 40: 133
P. Hindemith: Kanonična sonatina za flavti, op. 31, št. 3
W. F. Bach: Sonata za flavti v e-molu, F. 54
R. Muczynski: Dui za flavti, op. 34

Dominik Strgar se je rodil leta 1996 v Novem mestu. Začel je na glasbeni šoli Mirana Jarca v Novem mestu. Po končani osnovni šoli je pot nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pri prof. Darku Roškerju in prof. Nejcu Mercu. Po končani gimnaziji je študiral glasbo na Deželnem konservatoriju v Celovcu. Po treh letih je začel študirati na Univerzi v Ljubljani. Zdaj je študent drugega letnika Akademije za glasbo pri prof. Rolandu Szentpali in asistentu Nejcu Mercu. Je tudi dolgoletni član pihalnega orkestra Krka, član Brass banda Slovenija, sodeluje pa tudi s pihalnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Med študijem v tujini se je udeleževal številnih dodatnih izobraževanj igranja na tubo pri svetovno znanih pedagogih, kot so Roger Bobo, Steven Mead, Thomas Rüedi in Luciano de Luca. Na tekmovanjih je dosegal izvrstne rezultate. Na tekmovanju Temsig je v kategoriji I.c osvojil zlato plaketo in prvo nagrado, v kategoriji II.b zlato plaketo in drugo nagrado, lani pa je v kategoriji III.b prejel srebrno plaketo in drugo nagrado. Na mednarodnem tekmovanju Davorina Jenka v Beogradu je osvojil zlato plaketo z nagrado laureat.

Mirjana Kostić, rojena  v Srbiji, kjer začenja svojo glasbeno pot. Tekom šolanja je pokazala glasbeni talent in sodelovala na raznih glasbenih tekmovanjih. Svoje šolanje je končala na glasbeni akademiji v Beogradu pri prof. Mirjani Vukdragović leta 1997. Že kot študentka je začela delati kot prof. klavirja in korepetitor v srednji glasbeni šoli v Šabcu. Po končani akademiji svojo pedagoško pot nadaljuje v srednji glasbeni šoli v Leskovcu, na Fakulteti umetnosti v Prištini in Fakulteti umetnosti v Nišu. Od samega začetka je opažena kot ambiciozen klavirski pedagog in je s svojimi učenci vsako leto osvajala številne nagrade na raznih nivojih, hkrati pa je kot korepetitor na tekmovanjih vseh nivojev aktivno spremljala učence drugih oddelkov. Jeseni 2011, po skoraj 20 let delovne dobe v Srbiji, se je preselila v Slovenijo, kjer nadaljuje svojo pedagoško pot najprej v Glasbeni in baletni šoli Antona Martina Slomška kot učiteljica klavirja in korepetitorka, nato pa svoje pedagoško delo nadaljuje na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. V več kot 26 let delovne dobe sodeluje v velikem številu projektov in manifestacij, s klavirsko spremljavo ves čas podpira mlade glasbenike na njihovi poti  in se s učenci udeležuje tekmovanj, zaključnih in samostalnih koncertov doma in v tujini  (Italija, Srbija, Hrvaška, Avstrija). Ljubezen do glasbe jo spremlja od samega začetka pa vse do danes in je glasba sestavni del njenega življenja.

Ivanka Muhadinović je po srednji šoli v Kotorju nadaljevala študij v Beogradu pri prof. L. Jovanoviću in ga končala leta 2018. Kot solistka in komorna glasbenica je osvojila številne nagrade. Sodelovala je z orkestri Beograjske filharmonije, Beograjske simfonije, IPOC, Črnogorskim simfoničnim orkestrom … Udeležila se je tudi mojstrskih tečajev priznanih učiteljev, med katerimi so bili Peter Lucas Graff, Felix Renggli, Vincent Lucas in drugi.

Lazar Muhadinović je osnovno šolo obiskoval v domačem kraju, trenutno pa zaključuje srednjo šolo v Beogradu pri prof. M. Nenadović. Septembra 2019 bo šolanje nadaljeval na Conservatorio della Svizzera Italiana v Luganu pri prof. F. Renggliju. Igral je z orkestri, kot so Beograjski simfonični orkester, IPOC, ESYO in Beograjski komorni orkester, ter se udeležil mojstrskih tečajev učiteljev, med katerimi so bili Erwin Klambauer, Renate Greiss Armin, Emily Beynon, Karolina  in drugi.

Pomembne informacije

Splošni pogoji