ODPOVEDANO

DOMEN KOREN, saksofon
QUARTER TO JAZZ

13. koncert mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

19. marec 2020
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačne vstopnice
ODPOVEDANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Zaradi povečane stopnje tveganja prenosa novega koronavirusa smo primorani odpovedati koncert saksofonista Domna Korena in zasedbe Quarter to jazz. O ostalih informacijah vas bomo obveščali sproti. Hvala za razumevanje.

DOMEN KOREN, saksofon
SAE LEE, klavir

QUARTER TO JAZZ
ZALA SMOLNIKAR, vokal
PETER SMRDEL, bas
ŽIGA SMRDEL, bobni
ANŽE VRABEC, klavir

Na sporedu:                                                      

A. Glazunov: Chant du ménestrel, op. 71
L. Firšt: Novo delo (krstna izvedba)
T. Escaich: Lutte
E. Denisov: Sonata za altovski saksofon in klavir

***

program bo objavljen naknadno

Domen Koren se je saksofon začel učiti pri osmih letih pri prof. B. Bizjak Kotnik na Glasbeni šoli Moste-Polje, šolanje pa nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. L. Pupisa. Po opravljenih sprejemnih preizkusih v Münchnu in Ljubljani je za študij izbral Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer končuje magistrski študij pri red. prof. M. Drevenšku. Izpopolnjeval se je tudi na akademiji Sibelius v Helsinkih pod mentorstvom prof. J. Rautiole in na Conservatorio Superior de Música de Castilla-La Mancha v Španiji, v razredu prof. A. F. Belijarja. Je večkratni prvonagrajenec in dobitnik zlatih plaket na pomembnih tekmovanjih doma in v tujini, nastopil pa je tudi kot solist s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Pihalnim orkestrom KGBL, Komornim godalnim orkestrom Akademije za glasbo in dvakrat z Orkestrom Slovenske filharmonije. Dejaven je kot član več komornih zasedb, s katerimi je nastopal na pomembnih koncertih, recitalih, festivalih, svetovnih kongresih in drugih glasbenih prireditvah po celotni Sloveniji in Evropi. Redno se udeležuje mojstrskih tečajev priznanih glasbenikov in aktivno sodeluje z domačimi in tujimi skladatelji, ki so mu posvetili že več glasbenih del. Leta 2018 je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani.

Sae Lee je diplomantka tokijske univerze Toho Gakuen, kjer sta jo učila profesorja Kazuhiko Nakajima in Ecuko Tazaki. V letih 2007 in 2008 je z odliko končala študij klavirja in komorne glasbe na Pariškem glasbenem konservatoriju. Njeni profesorji so bili M. Beroff, E. Le Sage in L. Hadady. Je dobitnica devetih prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih. Izpostaviti velja prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Citta di Padova in prvo nagrado na mednarodnem pianističnem tekmovanju Alberta Roussla. Kot aktivna komorna glasbenica sodeluje s saksofonistom Mihom Rogina, s katerim nastopata po svetu kot Duo Kalypso. Sae je klavirska spremljevalka primabalerine in direktorice baleta Pariške opere Aurélie Dupont. Nastopila je v več televizijskih in radijskih prenosih po Japonski in Evropi. Zaposlena je na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

Quarter to jazz sestavljajo mladi glasbeniki, ki jih združuje ljubezen do jazza. Spoznali so se na študiju glasbe v Celovcu; dva sta ga že končala, dva pa ga še opravljata. Vsak ima na svojem področju že kar nekaj nastopov in studijskih izkušenj, vsi pa se radi podajo tudi v svet kompozicije in se s tem izražajo. Lani so na tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije Temsig osvojili zlato plaketo. Zasedbo sestavljajo Zala Smolnikar na vokalu, Peter Smrdel na basu, Žiga Smrdel na bobnih ter Anže Vrabec na klavirju.

Pomembne informacije

Splošni pogoji