Elizaveta Glazunova, violina
Nejc Pirnat, kitara

7. koncert mednarodnega glasbenega cikla

17. januar 2019
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Brezplačne vstopnice za koncert Mladih virtuozov si zagotovite na blagajni Križank in na spletni strani www.ljubljanafestival.si

7. koncert mednarodnega glasbenega cikla 

ELIZAVETA GLAZUNOVA, violina
REGINA GLAZUNOVA, klavir 

NEJC PIRNAT, kitara 

Na sporedu

P. I. Čajkovski: Meditacija št. 1, op. 42
P. I. Čajkovski: Valček-Scherzo, op. 34
P. I. Čajkovski:  Melanholična serenada, op. 26
P. I. Čajkovski: Melodija št. 3, op. 42
N. Paganini / L. Auer: Capriccio št. 24, op. 1
A. Glazunov: Adagio iz baleta Raymonda op. 57
E. Ysaÿe: Capriccio po Saint-Saënsovi etudi v obliki valčka

***

D. Scarlatti: Sonata v A-duru, K322
N. Kuhar: Corfu
M. Giuliani: Rossiniana št. 2, Op. 120
A. Piazzolla, prirS. Assad: Invierno Porteño
F. Sor: Fantasia Elegiaque, Op. 59

Elizaveta Glazunova se je rodila leta 2001 v Sankt Peterburgu. Violino se je začela učiti pri petih letih na šoli za nadarjene otroke Državnega konservatorija Rimskega – Korsakova v Sankt Peterburgu pod vodstvom profesorja Mikhaila Gantvarga. Zadnjih nekaj let je kot solistka in z orkestrom sodelovala narazličnih koncertih in festivalih v Rusiji, Franciji, Italiji, Španiji, Nemčiji in na Finskem. Igrala je na odru male in velike dvorane Filharmonije v Sankt Peterburgu, Državne akademske kapele v Sankt Peterburgu, Marijinskega gledališča, Moskovske hiše glasbe in drugih. Nastopila je z Državnim akademskim simfoničnim orkestrom iz Sankt Peterburga pod vodstvom dirigenta Aleksandra Titova, Kapelskim simfoničnim orkestrom in Državnim simfoničnim orkestrom pod vodstvom Aleksandra Kantorova. Prvi recital je imela leta 2009 na Finskem. Prejela je štipendijo Fundacije Vladimirja Spivakova. Leta 2013 je kot solistka v orkestru nastopila v Koncertni dvorani uprave predsednika Ruske federacije v Moskvi.

Regina Glazunova je diplomirala z odliko na Državnem konservatoriju v Sankt Peterburgu. Od leta 2003 združuje poučevanje in delo na mednarodnem oddelku Konservatorija. Nastopala je na različnih mednarodnih festivalih, tako s klavirskimi recitali kot skupaj s priznanimi komornimi zasedbami in simfoničnimi orkestri. Je članica žirij na mednarodnih tekmovanjih v Italiji, Franciji in Rusiji. Njeni študenti so dobitniki nagrad na mednarodnih in ruskih tekmovanjih. Poučuje na številnih mojstrskih tečajih v več državah: Nemčiji, Italiji, Franciji, Španiji, Estoniji, Latviji, na Kitajskem in drugje. Od leta 2007 na Finskem vodi lastne mojstrske tečaje.

Nejc Pirnat, rojen leta 1996, je v šolskem letu 2014/2015 končal šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, smer klasična kitara, pri prof. Ž. Ignjatoviču. Nato je uspešno opravil sprejemne izpite na priznani Akademiji za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju. V svoj razred ga je sprejel svetovno priznani kitarist prof. A. Pierri. Veliko koncertira, se udeležuje seminarjev in tekmovanj. V duetu z Jonom Van Muldersom je na državnem tekmovanju Temsig 2014 osvojil tretje mesto, na tekmovanju Dnevi kitare Krško pa prvo nagrado in zlato priznanje. V isti zasedbi sta na mednarodnem tekmovanju v Moskvi osvojila absolutno prvo mesto in častni naziv lavreat. Kot solist se je udeležil tekmovanj tako doma kot v tujini. Na državnem tekmovanju Temsig je v letih 2015 in 2018 osvojil prvo mesto in zlato priznanje ter na tekmovanju Antolio Salieri v italijanskem Legnagu prvo mesto. Udeleževal se je tudi dodatnih izobraževanj in seminarjev, kot so Teden kitare v Postojni, Forum Gitarre Wien ipd., na katerih so predavali najboljši profesorji kitare.

Pomembne informacije

Splošni pogoji