Obveščamo vas, da so znani so novi termini in lokacija za predstavo Vsi ptice.
Kupci, ki ste kupili vstopnice za premiero 2. 9., zamenjate vstopnice za nov termin premiere, ki bo 12. 10. 2020 ob 19.00 v Križevniški cerkvi.
Imetniki vstopnic za termine 4. 9., 5. 9., 6. 9., 7. 9. pa lahko zamenjate vstopnico za sledeče termine, ki bodo na novi lokaciji Križevniška cerkev ob 19.00: 13. 10., 14. 10., 31. 10., 14. 11., 22. 11. in 27. 11.
Število vstopnic za posamezen termin je omejeno, za to vam svetujemo čimprejšnjo menjavo vstopnic na Blagajni Križank ali preko e-maila ljubljanafestival@mojekarte.si (potrebno je predložiti vstopnico).

Vse imetnike vstopnic za uprizoritev muzikala Lolita, ki je bila predvidena 24. 8., obveščamo, da je nov termin uprizoritve 30. 11. ob 19.30 v Cankarjevem domu.
Imetnike vstopnic za uprizoritev, ki je bila predvidena 25. 8., obveščamo, da je nov termin uprizoritve 1. 12. ob 19.30 v Cankarjevem domu.
Potrebna je menjava vstopnic, ki jo opravite pri Blagajni Križank.

V kolikor vam nova termina ne ustrezata se prav tako obrnite na Blagajno Križank.

V zaprtih javnih prostorih sta obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.

DEKLICA IN SMRT

Nika Gorič, sopran
Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije

31. julij 2019
20.00
Narodna Galerija
14 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Predprodaja vstopnic se je zaključila 11. 5. 2019. Člani kluba Festivala Ljubljana lahko v redni prodaji koristite 10% popust. V klub Festivala Ljubljana se brezplačno včlanite na: https://ljubljanafestival.si/klub/. Popust ne velja na dan dogodka.

Solistka:

Nika Gorič, sopran

Koncertni večer Deklica in smrt izpostavlja vokalnoinštrumentalna dela dveh romantičnih skladateljev in najvidnejših ustvarjalcev samospeva, Huga Wolfa in Franza Schuberta. Skladbi Šest pesmi za ženski glas in godalni orkester ter Deklica in smrt za sopran in godalni orkester je priredil umetniški vodja Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije, Klemen Hvala. Štirinajstčlanski komorni sestav je bil ustanovljen leta 1993 ob podpori Ministrstva za kulturo Republike Slovenije. V dvajsetih letih delovanja je ansambel odigral več kot štiristo koncertov doma in v tujini. Repertoar Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije obsega skladbe vseh stilnih obdobij, posebno pozornost pa namenja ansambel stvaritvam slovenskih avtorjev. Vse to potrjuje visoko kakovost ter vlogo in pomen Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije v slovenski in evropski poustvarjalni kulturi. V solistični vlogi se bo predstavila sopranistka Nika Gorič, ki je diplomirala na Univerzi za glasbo in gledališko umetnost v Gradcu. Študij je nadaljevala na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, kjer je magistrirala in lansko leto zaključila umetniški doktorat. V začetku julija 2017 je prejela najprestižnejše priznanje te ugledne londonske akademije, in sicer kraljičino nagrado kot študentka leta.


Program:

H. Wolf: Italijanska serenada za godalni orkester

H. Wolf, prir. K. Hvala: Šest pesmi za ženski glas in godalni orkester

F. Schubert, prir. K. Hvala: Deklica in smrt za sopran in godala

F. Schubert / G. Mahler: Deklica in smrt za godalni orkester

Pomembne informacije

Splošni pogoji