Danijela Slana, orgle
Godalni kvartet Emona

14. koncert Mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

31. marec 2022
20.00
Cerkev sv. Frančiška Asiškega
Brezplačne vstopnice

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Brezplačne vstopnice za koncert lahko prevzamete pri blagajni Križank.

Danijela Slana, orgle

Godalni kvartet Emona
Tim Skalar Demšar, violina
Neža Capuder, violina
Tilen Udovič, viola
Katarina Kozjek, violončelo

Na sporedu:
J. S. Bach: Preludij in fuga v G-duru, BWV 541
C. Franck: Koral št. 3 v a-molu, FWV 40
J. G. Rheinberger: Sonata za orgle št. 4 v a-molu, op. 98
***
A. Pärt: Fratres
F. J. Haydn: Godalni kvartet v D-duru, op. 20, št. 4

Danijela Slana, rojena v Ljubljani, je od leta 2020 študentka na Univerzi Mozarteum v Salzburgu, kjer študira orgle v razredu profesorja Hannfrieda Luckeja. Svojo glasbeno pot je začela pri sedmih z igranjem klavirja. Orgle se je začela učiti leta 2016 pri profesorju Andreju Benediku, naslednje leto je bila sprejeta na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, kjer se je izobraževala pri profesorici Nini Frank. Leta 2018 je na Tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije Temsig osvojila drugo nagrado ter srebrno plaketo, leta 2021 pa na istoimenskem tekmovanju prvo nagrado ter zlato plaketo. Z igranjem na orgle nastopa in sodeluje v domačem kraju, pa tudi drugje.

Zasedba Godalni kvartet Emona, v kateri igrajo violinista Tim Skalar Demšar in Neža Capuder, violist Tilen Udovič in violončelistka Katarina Kozjek, je uradno nastala septembra 2018. Pred tem so glasbeniki delovali že v klavirskem kvintetu s pianistom Alvinom Čućićem, pod vodstvom Mihe Haasa, kot kvartet pa se od leta 2018 izobražujejo v razredu doc. Janeza Podleska. Redno nastopajo na glasbenih večerih in festivalih in se izpopolnjujejo pri profesorjih, kot so Janez Podlesek, Emile Cantor, Goran Bakrač, Wendy Enderle-Champney. Leta 2020 so na državnem tekmovanju Temsig osvojili prvo nagrado in prejeli posebno pohvalo za izvedbo skladbe slovenskega skladatelja, maja letos pa so se udeležili mednarodnega tekmovanja Concorso Musicale Palmanova in prav tako osvojili prvo nagrado. Vsi člani kvarteta se kot solisti uspešno udeležujejo tekmovanj doma in po svetu ter redno sodelujejo s priznanimi orkestri in zbori v Sloveniji, med drugim z Orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, SNG Opera in balet Ljubljana.

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana do 30. 6. 2022 je možen tudi z bonom BON21. Več informacij tukaj.

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS št. 174/ 2021) lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom predpisane pogoje. Več informacij tukaj.