Conservatorio Superior de Musica “Salvador Segui”

13. koncert mednarodnega glasbenega cikla

5. april 2018
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačen vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

NOVES ARTS QUINTET:

Sergi Vicente, flavta 
Ana Sánchez
, oboa
Gonzalo Pastor
, klarinet 
Josep Morató
, fagot
German Latorre
, rog

ARCARNAU TRIO:

Àngela Arnau, oboa
Joaquín Canet
, fagot
José Miguel Moll
, klavir

POULENC SEKSTET:

Patricia Gallardo, flavta 
Àngela Arnau
, oboa 
Gonzalo Pastor
, klarinet 
Joaquín Canet
, rog 
Amparo Salmerón
, rog 
Juan José Lorenzo
, klavir

Program

P. Hindemith: Mala komorna glasba za pihalni kvintet št. 2, op. 24

F. Poulenc: Trio za oboo, fagot in klavir, op. 43

F. Poulenc: Sekstet za klavir in pihalni kvintet, op. 100

 

V kvintetu, triu in sekstetu se bodo predstavili študentje Višjega konservatorija Salvador Segui iz Castellója v Španiji. Noves Arts Quintet so glasbeniki oblikovali leta 2016 pod mentorstvom Guillema Escorihuela. Pihalni kvintet je nastopil na več koncertih po Španiji, in sicer v krajih Valencia, Cullera, Morella, Castelló. Repertoar zasedbe zajema zgodnja dela Danzija in Reiche za tak sestav, Hindemithove skladbe in kompozicije sodobnih avtorjev. Člani kvinteta so mladi glasbeniki, ki so bili izbrani v najboljše mladinske španske orkestre.

Tudi Arcarnau trio je začel delovati leta 2016, da bi se študenti konservatorija Salvador Segui skupaj udejstvovali v komornem muziciranju. Trio se je udeležil več mojstrskih tečajev in seminarjev pri glasbenikih, kot so Lonnie Klein, Darko Brlek, Gabriele Pezone, Emin Guven, Mark Messenger. Nastopil je v Catarroji, Valencii, Castellóju in po vzhodnem delu Španije. Člani tria igrajo v simfoničnem orkestru konservatorija in veliko sodelujejo v različnih mladinskih simfoničnih orkestrih po Španiji.

Poulenc sekstet se je izoblikoval v razredu komorne igre na castellójskem konservatoriju. Člani so koncertirali po Španiji in posamič prejeli več nagrad. V želji, da bi spoznali repertoar za sekstet, so leta 2016 začeli igrati pod mentorstvom Nine Machaveli in Guillema Escorihuela. Izobražujejo se tudi pod mentorstvom profesorjev, kot so Leonel Morales (klavir), Arnaldo de Felice (oboa), Arie Van der Beek (oboa), Claudio Conti (klarinet), Darko Brlek (klarinet), Ria Giorgiadis (flavta), Giovanni Mugnuolo (flavta), Marc Noetzel (rog), Alfonso Patriarca (fagot).

 

Pomembne informacije

Splošni pogoji