Bratje Karamazovi, balet

9. september - 10. september 2013
20.00
Cankarjev dom
49, 39, 29 €

Medijski sponzor

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Akademski državni balet Borisa Eifmana iz Sankt Peterburga

Koreograf, režiser:
Boris Eifman

Po literarni predlogi:
F. M. Dostojevski

Glasba:
M. Musorgski, R. Wagner, S. Rahmaninov

Scena in kostumi:
Vjačeslav Okunev

»Moje prizadevanje in težnja je gledališče, odprto čustvenim izkušnjam. Svoj svet ustvarjam s kreacijami skrivnosti, v katerih značaji živijo in delajo po mojih pravilih. Ljubim svoj kardiogram, ritem bitja svojega srca z vsemi njegovimi izbruhi, šokom, vrhunci in padci,« je zapisal Boris Eifman, verjetno najprestižnejši ruski koreograf, vodja slovitega Akademskega državnega baleta iz Sankt Peterburga.
Boris Eifman je plesno skupino ustanovil leta 1977. Do takrat se je imenovala Leningrajski novi balet in je bila novost in nekakšen »eksperimentalni laboratorij«. V poznih sedemdesetih in zgodnjih osemdesetih se je Eifman začel lotevati klasičnih zgodb in jih obogatil z novimi plesnimi izrazi. Prav v tistem času smo imeli tudi v Sloveniji možnost spoznati njegovo umetnost, saj je prvič gostoval v Cankarjevem domu.
Tokrat se bo skupina predstavila z baletom Bratje Karamazovi, ki je bil prvič predstavljen oktobra 1995. Premiera je bila velikanski uspeh in tudi Eifman je izjavil, da je balet njegova najboljša stvaritev.

Medijski sponzor

Pomembne informacije

Splošni pogoji