Božo Paradžik, Hansjacob Staemmler

12. avgust 2020
20.00
Viteška dvorana, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Božo Paradžik, kontrabas
Hansjacob Staemmler, klavir

Program:
A. Pärt: Spiegel im Spiegel
J. Brahms: Sonata za violončelo in klavir št. 1 v e-molu, op. 38
L. van Beethoven: Sonata za violončelo in klavir št. 2 v g-molu, op. 5/2
M. Bonis: Sonata za violončelo in klavir v F-duru, op. 67

Božo Paradžik, rojen leta 1969 v Zagrebu, je diplomiral na Akademiji za glasbo v Pragi v razredu Jiříja Hudeca. Od leta 2000, ko je izdal solo debitantski CD pri založniški hiši EMI, je ustvaril impresivno solistično kariero in postal eden mednarodno najuglednejših in najbolj iskanih solo kontrabasistov. Kot komorni glasbenik sodeluje z najsijajnejšimi instrumentalisti našega časa; pred tem je kot član različnih orkestrov igral pod taktirko najpomembnejših dirigentov. Izjemno znanje predaja tudi na mlajše generacije. Od leta 2010 je docent za kontrabas na Visoki šoli za glasbo v Luzernu, poučeval je tudi na glasbenih akademijah v Amsterdamu, Detmoldu, Freiburgu im Breisgau in Lozani. Paradžikov široki repertoar sestavljajo predvsem dela od zgodnjega klasicizma do pozne romantike. Njegovi videi na spletni platformi youtube imajo skupaj več kot štiri milijone ogledov.
Na klavirju ga bo spremljal Hansjacob Staemmler, ki je bil še kot študent na Visoki šoli za glasbo Hannsa Eislerja v Berlinu pianist Ansambla solistov Berlinske filharmonije. Študij je v Berlinu opravil pod mentorstvom Georga Save in ga zaokrožil na mojstrskih tečajih pri Danielu Barenboimu in Menahemu Presslerju. Danes spremlja številne znane glasbenike in solopevce po vsem svetu.

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci,

obveščamo vas, da sta skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, v zaprtih javnih prostorih obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.
Glede na obvezne predpisane preventivne ukrepe vse obiskovalce prosimo, da s seboj prinesejo svoje ustrezno zaščitno sredstvo, ki pokrije ustni in nosni predel obraza. V izogib zapletom predlagamo, da s seboj prinesete zaščitno masko.
Z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih si pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki ob vstopu na prizorišče s seboj ne bo imel ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza, ali pa si ne bo želel razkužiti rok, ne dovolimo vstopa na prizorišče. Izrecno vas obveščamo, da vam v takšnem primeru ne bomo povrnili kupnine za vstopnico.
Nadalje si z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki med dogodkom ne bo uporabljal ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza (na primer, ker bo sredstvo snel z obraza), ali ki bo s svojimi ravnanji kakorkoli drugače ogrožal zdravje drugih udeležencev, odrečemo nadaljnjo pravico prisostvovati na prireditvi, in ga tudi odstranimo s pomočjo varnostne službe.
Obveščamo vas, da si v primeru vzpostavitve dodatnih omejevalnih ukrepov (na primer, vendar ne izključno, merjenje posameznikove telesne temperature) pridržujemo pravico, da posamezniku ob kakršnihkoli zadržkih zdravstvene narave ne dovolimo vstopiti na prizorišče.
Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držijo ter s tem poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Pomembne informacije

Splošni pogoji