Obveščamo vas, da se opereta Netopir zaradi napovedi slabega vremena prestavi na torek, 7. julija 2020, ob 21. uri na Kongresni trg. Vsem imetnikom vstopnic sporočamo, da menjava vstopnic ni potrebna. Če vstopnice še nimate, jih je nekaj še na voljo. Nakup lahko opravite na Blagajni Križanke, na spletni strani ljubljanafestival.si in na vseh prodajnih mestih mojekarte.si

Opereta Grofica Marica je prestavljena na torek, 8. septembra 2020, ob 20. 30 uri na Kongresni trg. Glede možnosti menjave vstopnic spremljajte aktualne informacije na ljubljanafestival.si.

Bernardo Brizani, violončelo
Miha Haas, klavir

Razprodano
12. avgust 2019
20.00
Viteška dvorana, Križanke
Razprodano

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Predprodaja vstopnic se je zaključila 11. 5. 2019. Člani kluba Festivala Ljubljana lahko v redni prodaji koristite 10% popust. V klub Festivala Ljubljana se brezplačno včlanite na: https://ljubljanafestival.si/klub/. Popust ne velja na dan dogodka.

V intimnem vzdušju Viteške dvorane bodo v izvedbi Bernarda Brizanija in Mihe Haasa zazvenela dela Boccherinija, Beethovna, Schumanna, Schuberta in Paganinija. Violončelist Bernardo Brizani se je rodil leta 1993 v Ljubljani in za violončelo poprijel že s petimi leti. Kmalu je pokazal izjemen talent, ki mu je omogočil, da se je že takoj po končani osnovni šoli vpisal na študij violončela na ljubljansko Akademijo za glasbo, vzporedno s študijem v Ljubljani je končal izobraževanje na Konservatoriju v Firencah pri izjemni profesorici Nataliji Gutman, leta 2016 pa magistriral na Akademiji za glasbo v Detmoldu. Kljub mladosti je osvojil številne nagrade in se izkazal na pomembnih glasbenih prireditvah doma in v tujini. Za klavirjem se mu bo pridružil Miha Haas, ki je izobraževanje začel na ljubljanskem Konservatoriju, ga nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri priznani pianistki Dubravki Tomšič Srebotnjak, magisterij pa končal na Kraljevem konservatoriju v Bruslju pri Aleksandru Madžarju. Kot solist in član različnih komornih zasedb je nastopil tako doma kot drugod po Evropi in ZDA.


Program:

L. Boccherini: Sonata za violončelo in klavir v A-duru, G. 4

L. van Beethoven: Sonata za klavir s spremljavo violončela v A-duru, op. 69

R. Schumann: Fantasiestücke za violončelo in klavir, op. 73

F. Schubert: Sonata za arpeggione in klavir v A-duru, D. 821

N. Paganini: Variacije na temo iz Rossinijeve opere Mosee

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/