RAZPRODANO

Baročni ansambel WROCŁAW

Andrzej Kosendiak, dirigent
Glasba s kraljevega gradu v Varšavi in kraljeve katedrale v Krakovu

14. julij 2020
20.00
Župnijska cerkev svetega Jakoba
19 €
RAZPRODANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.
  • zazvenela bo glasba s kraljevega gradu v Varšavi in kraljeve katedrale v Krakovu
  • zasedba se še posebej zanima za glasbeno dediščino Poljske renesanse in baroka
  • izvajajo raznoliko glasbo preteklosti
  • osredotočajo se na raziskovanje manj znanega repertoarja srednje Evrope
  • ansambel bo izvajal glasbo na avtentične baročne inštrumente.

Program:
J. Różycki: Magnificat
J. Różycki: Ave sanctissima Maria
M. Mielczewski: Canzona seconda a due
M. Mielczewski: Veni Domine
B. Pękiel: Magnum nomen Domini
B. Pękiel: Resonet in laudibus
G. Gorczycki: Illuxit sol iustitia
***
G. Gorczycki: Laetatus sum
S. Szarzyński: Sonata
G. Gorczycki: Completorium
Cum invocarem
In te, Domine, speravi
Qui habitat
Ecce nunc benedicte
Te Iucis ante terminum
In manus tuas
Nunc dimittis

Baročni ansambel Wrocław združuje uveljavljene glasbenike in pevce iz Poljske, Češke, Velike Britanije in Nemčije, ki so priznani specialisti za historično izvajalsko prakso. Zasedba, ki deluje od leta 2012, se osredotoča na raziskovanje manj poznanega repertoarja srednje Evrope. Veliko pozornost posveča oživljanju renesančne in baročne glasbe Poljske. Pohvali se lahko z impresivno diskografijo, z mnogo nagrajenimi albumi. Kraljevi dvor v Varšavi in kraljeva katedrala v Krakovu sta (bili) za Poljsko stoletja neizmernega pomena, saj se je v njiju odločala usoda naroda, se izoblikovala politična, nacionalna in kulturna identiteta države. Od 16. do 18. stoletja je bil na kraljevem gradu sedež skupnosti narodov Poljske in Litve. Nekje na sredi tega obdobja, v 17. stoletju, so za ti dve ustanovi pisali glasbo Grzegorz Gerwazy Gorczycki, Barłomiej Pękiel, Marcin Mielczewski in Stanisław Sylwester Szarzyński.
Baročni ansambel Wrocław največ in pogosto nastopa na Poljskem, poleg tega pa je gost mednarodnih festivalov. Andrzej Kosendiak je direktor Državnega foruma za glasbo Witolda Lutosławskega v Vroclavu, priznan profesor in eden najaktivnejših promotorjev glasbenega življenja na Poljskem, ki dirigira številnim filharmoničnim orkestrom Poljske in n

 

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci,

obveščamo vas, da sta skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, v zaprtih javnih prostorih obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.

Glede na obvezne predpisane preventivne ukrepe vse obiskovalce prosimo, da s seboj prinesejo svoje ustrezno zaščitno sredstvo, ki pokrije ustni in nosni predel obraza. V izogib zapletom predlagamo, da s seboj prinesete zaščitno masko.

Z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih si pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki ob vstopu na prizorišče s seboj ne bo imel ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza, ali pa si ne bo želel razkužiti rok, ne dovolimo vstopa na prizorišče. Izrecno vas obveščamo, da vam v takšnem primeru ne bomo povrnili kupnine za vstopnico.

Nadalje si z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki med dogodkom ne bo uporabljal ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza (na primer, ker bo sredstvo snel z obraza), ali ki bo s svojimi ravnanji kakorkoli drugače ogrožal zdravje drugih udeležencev, odrečemo nadaljnjo pravico prisostvovati na prireditvi, in ga tudi odstranimo s pomočjo varnostne službe.

Obveščamo vas, da si v primeru vzpostavitve dodatnih omejevalnih ukrepov (na primer, vendar ne izključno, merjenje posameznikove telesne temperature) pridržujemo pravico, da posamezniku ob kakršnihkoli zadržkih zdravstvene narave ne dovolimo vstopiti na prizorišče.

Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držijo ter s tem poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Pomembne informacije

Splošni pogoji