Obveščamo vas, da se opereta Netopir zaradi napovedi slabega vremena prestavi na torek, 7. julija 2020, ob 21. uri na Kongresni trg. Vsem imetnikom vstopnic sporočamo, da menjava vstopnic ni potrebna. Če vstopnice še nimate, jih je nekaj še na voljo. Nakup lahko opravite na Blagajni Križanke, na spletni strani ljubljanafestival.si in na vseh prodajnih mestih mojekarte.si

Opereta Grofica Marica je prestavljena na torek, 8. septembra 2020, ob 20. 30 uri na Kongresni trg. Glede možnosti menjave vstopnic spremljajte aktualne informacije na ljubljanafestival.si.

Baročni ansambel WROCŁAW

Andrzej Kosendiak, dirigent
Glasba s kraljevega gradu v Varšavi in kraljeve katedrale v Krakovu

14. julij 2020
20.00
Župnijska cerkev svetega Jakoba
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

  • zazvenela bo glasba s kraljevega gradu v Varšavi in kraljeve katedrale v Krakovu
  • zasedba se še posebej zanima za glasbeno dediščino Poljske renesanse in baroka
  • izvajajo raznoliko glasbo preteklosti
  • osredotočajo se na raziskovanje manj znanega repertoarja srednje Evrope
  • ansambel bo izvajal glasbo na avtentične baročne inštrumente.

Program:
J. Różycki: Magnificat, Ave sanctissima
M. Mielczewski: Canzona seconda a due, Veni Domine
B. Pękiel: Magnum nomen Domini, Resonet in laudibus
G. G. Gorczycki: Illuxit sol iustitia, Laetatus sum
S. S. Szarzyński: Sonata
G. G. Gorczycki: Completorium (Cum invocarem, In te, Domine, speravi, Qui habitat, Ecce nunc benedicte, Te Iucis ante terminum, In manus tuas, Nunc dimittis)

Baročni ansambel Wrocław združuje uveljavljene glasbenike in pevce iz Poljske, Češke, Velike Britanije in Nemčije, ki so priznani specialisti za historično izvajalsko prakso. Zasedba, ki deluje od leta 2012, se osredotoča na raziskovanje manj poznanega repertoarja srednje Evrope. Veliko pozornost posveča oživljanju renesančne in baročne glasbe Poljske. Pohvali se lahko z impresivno diskografijo, z mnogo nagrajenimi albumi. Kraljevi dvor v Varšavi in kraljeva katedrala v Krakovu sta (bili) za Poljsko stoletja neizmernega pomena, saj se je v njiju odločala usoda naroda, se izoblikovala politična, nacionalna in kulturna identiteta države. Od 16. do 18. stoletja je bil na kraljevem gradu sedež skupnosti narodov Poljske in Litve. Nekje na sredi tega obdobja, v 17. stoletju, so za ti dve ustanovi pisali glasbo Grzegorz Gerwazy Gorczycki, Barłomiej Pękiel, Marcin Mielczewski in Stanisław Sylwester Szarzyński.
Baročni ansambel Wrocław največ in pogosto nastopa na Poljskem, poleg tega pa je gost mednarodnih festivalov. Andrzej Kosendiak je direktor Državnega foruma za glasbo Witolda Lutosławskega v Vroclavu, priznan profesor in eden najaktivnejših promotorjev glasbenega življenja na Poljskem, ki dirigira številnim filharmoničnim orkestrom Poljske in najpomembnejšim zasedbam Vroclava ter gostuje po Evropi, ZDA in Kitajski.

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/