Spoštovani obiskovalci prireditev Festivala Ljubljana, če bi bil posamezni dogodek zaradi epidemije odpovedan, bomo vsem kupcem vstopnic povrnili kupnino.

 

Baročni ansambel WROCŁAW

Glasba s kraljevega gradu v Varšavi in kraljeve katedrale v Krakovu

14. julij 2020
20.00
Narodna galerija
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/

Program:

»Glasba s kraljevega gradu v Varšavi in kraljeve katedrale v Krakovu«

J. Różycki: Magnificat, Ave sanctissima
M. Mielczewski: Canzona seconda a due, Veni Domine
B. Pękiel: Magnum nomen Domini, Resonet in laudibus
G. G. Gorczycki: Illuxit sol iustitia, Laetatus sum
S. S. Szarzyński: Sonata
G. G. Gorczycki: Completorium (Cum invocarem, In te, Domine, speravi, Qui habitat, Ecce nunc benedicte, Te Iucis ante terminum, In manus tuas, Nunc dimittis)

Baročni ansambel Wrocław združuje uveljavljene glasbenike in pevce iz Poljske, Češke, Velike Britanije in Nemčije, ki so priznani specialisti za historično izvajalsko prakso. Zasedba, ki deluje od leta 2012,  se osredotoča na raziskovanje manj poznanega repertoarja srednje Evrope. Veliko pozornost posveča oživljanju renesančne in baročne glasbe Poljske. Pohvali se lahko z impresivno diskografijo, z mnogo nagrajenimi albumi. Kraljevi dvor v Varšavi in kraljeva katedrala v Krakovu sta (bili) za Poljsko stoletja neizmernega pomena, saj se je v njiju odločala usoda naroda, se izoblikovala politična, nacionalna in kulturna identiteta države. Od 16. do 18. stoletja je bil na kraljevem gradu sedež skupnosti narodov Poljske in Litve. Nekje na sredi tega obdobja, v 17. stoletju, so za ti dve ustanovi pisali glasbo Grzegorz Gerwazy Gorczycki, Barłomiej Pękiel, Marcin Mielczewski in Stanisław Sylwester Szarzyński.

Baročni ansambel Wrocław največ in pogosto nastopa na Poljskem, poleg tega pa je gost mednarodnih festivalov, ko so Wratislavia Cantans, Usedomer Musik in Ohridsko poletje.

Pomembne informacije

Splošni pogoji: https://ljubljanafestival.si/o-nas/pomembne-informacije/