ODPOVEDANO

Arkadij Volodos, klavir

5. Zimski festival

20. januar 2021
19.30
Slovenska filharmonija
39 €, 29 €
ODPOVEDANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Program:
M. Clementi: Sonata v fis-molu št. 5, op. 25
R. Schumann: Humoreska v B-duru, op. 20
***
F. Schubert: Sonata v D-duru, D. 850 / Sonata in D major, D. 850

Pianist Arkadij Volodos ima vse: domišljijo, strast in brezhibno tehniko za uresničitev svojih idej na klavirju. Njegova neomejena virtuoznost v kombinaciji z neverjetnim občutkom za ritem, barvo in poezijo pa ga naredi pripovedovalca intenzivnih zgodb in neskončnih svetov. Ruski umetnik, rojen leta 1972 v Sankt Peterburgu, se je pred pianistično kariero najprej izobraževal v petju in dirigiranju. Šele kasneje je študij klavirja nadaljeval na Moskovskem konservatoriju. Študijska pot ga je zatem vodila tudi v Pariz in London. Od prvega nastopa v New Yorku leta 1996 je sodeloval skoraj z vsemi najboljšimi svetovnimi orkestri; z Orkestrom Izraelske filharmonije, Kraljevim orkestrom Concertgebouw, Londonskim filharmoničnim orkestrom, Newyorško filharmonijo, Berlinskim filharmoničnim orkestrom, Simfoničnimi orkestri iz Bostona, Chicaga in San Francisca ter tudi z dirigenti, kot so Vladimir Aškenazy, Valerij Gergijev, Zubin Mehta, Seidži Ozava, James Levine, Riccardo Chailly, Neeme Järvi in drugi. Od leta 2002 je večkrat nagrajen umetnik, v njegovem glasbenem opusu pa prevladujejo predvsem klavirski recitali. Z rednimi nastopi na odrih največjih glasbenih hiš in festivalov zagotovo spada med najbolj cenjene in iskane pianiste na svetu.

Na prireditvah bo po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje ustrezno poskrbljeno za vse zdravstvene ukrepe.

Skladno z Odlokom o dopolnitvah in spremembi Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 143/2020) je na vseh javnih mestih obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok v zaprtih javnih prostorih.

Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držijo ter s tem poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Pomembne informacije

Splošni pogoji