ANJA PODPEČAN, flavta
DUO MUHADINOVIĆ

14. koncert mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

26. marec 2020
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Brezplačne vstopnice

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Zaradi povečane stopnje tveganja prenosa novega koronavirusa smo primorani odpovedati koncert flavtistke Anje Podpečan in zasedbe Duo Muhadinović. O ostalih informacijah vas bomo obveščali sproti. Hvala za razumevanje.

Anja Podpečan, flavta
Andreja Kosmač, klavir

DUO MUHADINOVIĆ:
LAZAR MUHADINOVIĆ, flavta
IVANKA MUHADINOVIĆ, flavta

Na sporedu:

W. A. Mozart: Rondo v D-duru, KV Anh. 184
A. Jolivet: Cinq Incantations pour Flûte Seule: II. Pour que l’enfant qui va naître soit un fils
G. Fauré: Fantazija, op. 79
A. Jolivet: Chant de Linos

***
G. Ph. Telemann: Duo v f-molu (Adagio, Allegro, Larghetto, Presto)
P. Hindemith: Kanonische Sonatine op. 31, br. 3 (Munter, Capriccio – Langsame Achtel, Presto)
W. F. Bach: Duo št. 1 v e-molu (Allegro, Larghetto, Vivace)
R. Muczynski: Dui za flavti op. 34 (Andante sostenuto, Allegro risoluto, Moderato, Allegro ma non troppo, Andante molto, Allegro)

Anja Podpečan se je rodila leta 1994 v Trbovljah. Glasbeno šolo je obiskovala v Zagorju, kjer se je med drugim učila flavto pri prof. Nataši Burger. Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. Lize Hawlina Prešiček. Ob zaključku šolanja na Konservatoriju v Ljubljani je prejela Škerjančevo nagrado, ki jo konservatorij podeljuje najuspešnejšim dijakom in mladim umetnikom za posebne dosežke. Po maturi je študij nadaljevala v nemškem Detmoldu, v razredu prof. Janosa Balinta in tam zaključila baklavreat in magisterij. Že od samega začetka se redno udeležuje državnih in mednarodnih tekmovanj, na katerih je prejela številne nagrade in kot solistka, komorna glasbenica in članica orkestrov nastopa po Evropi. Od leta 2005 se redno udeležuje tudi seminarjev pri priznanih domačih in tujih flavtistih kot so: Petri Alanko, Walter Auer, Emily Beynon, Phillippe Bernold, Julien Beaudiment, Juliette Hurel, William Bennett, Andrea Oliva, Carlo Jans, Andrea Lieberknecht in drugi. Trenutno je študentka na Univerzi Mozarteum v Salzburgu, v razredu prof. Michaela Koflerja in je akademistka v orkestru Minhenske filharmonije.

Pianistka Andreja Kosmač je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Po diplomi se je izpopolnjevala pri prof. S. Gadžijevu, prof. M. Van den Hoeku na dunajskem Konservatoriju ter na mojstrskih tečajih pri profesorjih J. Lateinerju, L. Brumbergu, S. Falvaiu, R. Vardu in O. Maisenbergu. Že v času študija je imela več samostojnih in komornih koncertov v Sloveniji, Avstriji, Italiji in Veliki Britaniji. Sodelovala je na številnih tekmovanjih in prejela vrsto prvih nagrad: Mozartovo klavirsko tekmovanje v Ljubljani 1991, TEMSIG 1992 in 1995, Mednarodno klavirsko tekmovanje Konzerteum v Grčiji 1995. Leta 1996 je prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Snemala je za RTV Slovenija, italijanski RAI ter s flavtistom Matejem Zupanom izdala zgoščenko z deli C. Reineckeja. Kot solistka je igrala z orkestrom SGBŠ, orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoniki RTV Slovenija, leta 2004 pa je kot predstavnica Slovenije nastopila z moskovskim komornim orkestrom Kremlin. Trenutno se posveča predvsem igranju komorne glasbe. Na recitalih in koncertnih nastopih nastopa z uveljavljenimi domačimi in tujimi umetniki, predvsem s pevci in flavtisti ( M. Robavs, P. Brodnik, B. Kozelj, M. Močnik Pirc, K. Konvalinka, M. Trček, M. Kobal, J. Vidic, K. Stražanac, M. Zupan, K. Šantl Zupan, T. Peterson, J. Balint, A. Oliva, J. Beaudiment, S. Vella, M. Larrieu, P. L. Graf..). Igrala je tudi s Slovenskim komornim zborom pod vodstvom M. Batič. Pogosto kot korepetitor sodeluje na mojstrskih tečajih, ki jih vodijo vrhunski umetniki. Kot pedagoginja je dejavna na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kot umetniška sodelavka pa tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Ivanka Muhadinović je po srednji šoli v Kotorju nadaljevala študij v Beogradu pri prof. L. Jovanoviću in ga končala leta 2018. Kot solistka in komorna glasbenica je osvojila številne nagrade. Sodelovala je z orkestri, kot so Beograjska filharmonija, Črnogorski simfonični orkester, Beograjska simfonija, orkester IPOC itd. Udeležila se je tudi mojstrskih tečajev priznanih učiteljev, med katerimi so bili Peter Lucas Graff, Felix Renggli, Vincent Lucas in drugi.

Lazar Muhadinović je osnovno šolo naredil v domačem kraju, trenutno pa končuje srednjo šolo v Beogradu pri prof. M. Nenadović. Septembra 2019 bo šolanje nadaljeval na Conservatorio della Svizzera Italiana v Luganu pri prof. F. Renggliju. Igral je z orkestri, kot so Beograjski simfonični orkester, IPOC, ESYO in Beograjski komorni orkester, ter se udeležil mojstrskih tečajev učiteljev, med katerimi so bili Erwin Klambauer, Renate Greiss Armin, Emily Beynon, Karolina Bäter in drugi.

Pomembne informacije

Splošni pogoji