Ansambel Goffriller

31. julij 2020
20.00
Viteška dvorana, Križanke
19 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Epifanio Comis, klavir
Vito Imperato, violina
Giovanni Anastasio, violina
Alberto Salomon, viola
Benedetto Munzone, violončelo

Program:
G. Puccini: Godalni kvartet v D-duru
W. A. Mozart: Kvartet za klavir št. 1 v g-molu, K. 478
R. Schumann: Kvintet za klavir v Es-duru, op. 44

Ansambel Goffriler je ustanovil pianist Epifanio Comis, ki je k sodelovanju povabil koncertante, zaposlene kot docente na Glasbenem inštitutu Vincenzo Bellini v Kataniji (Sicilija). Ansambel spleta umetnost pristne godalne liričnosti in klavirskega barvnega spektra v idealno partnerstvo, ki v polnosti izraža vse najfinejše zvočne posebnosti takšne komorne zasedbe. Odličnost ansamblu zagotavljajo izkušeni glasbeniki, nagrajenci domačih in mednarodnih tekmovanj, ki prihajajo iz najuglednejših italijanskih akademij, kot sta Chigiana v Sieni in Akademija v Cremoni, in so aktivni v najpomembnejših simfoničnih ter komornih ansamblih Italije. Prožnost komorne zasedbe omogoča poustvarjanje raznolikega repertoarja od baroka do glasbe 20. stoletja. Ansambel vzdržuje tesne stike s sodobnimi skladatelji, ki jih spodbuja k pisanju novih, njemu posvečenih skladb, ustvarjenih z afiniteto do njegovega prepoznavnega subtilno-poetskega interpretativnega tona.

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci,

obveščamo vas, da sta skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, v zaprtih javnih prostorih obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.
Glede na obvezne predpisane preventivne ukrepe vse obiskovalce prosimo, da s seboj prinesejo svoje ustrezno zaščitno sredstvo, ki pokrije ustni in nosni predel obraza. V izogib zapletom predlagamo, da s seboj prinesete zaščitno masko.
Z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih si pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki ob vstopu na prizorišče s seboj ne bo imel ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza, ali pa si ne bo želel razkužiti rok, ne dovolimo vstopa na prizorišče. Izrecno vas obveščamo, da vam v takšnem primeru ne bomo povrnili kupnine za vstopnico.
Nadalje si z namenom varovanja zdravja drugih udeležencev in nastopajočih pridržujemo pravico, da obiskovalcu, ki med dogodkom ne bo uporabljal ustreznega zaščitnega sredstva, ki pokrije ustni in nosni predel obraza (na primer, ker bo sredstvo snel z obraza), ali ki bo s svojimi ravnanji kakorkoli drugače ogrožal zdravje drugih udeležencev, odrečemo nadaljnjo pravico prisostvovati na prireditvi, in ga tudi odstranimo s pomočjo varnostne službe.
Obveščamo vas, da si v primeru vzpostavitve dodatnih omejevalnih ukrepov (na primer, vendar ne izključno, merjenje posameznikove telesne temperature) pridržujemo pravico, da posamezniku ob kakršnihkoli zadržkih zdravstvene narave ne dovolimo vstopiti na prizorišče.
Vse obiskovalce vljudno prosimo, da se obveznih in priporočenih preventivnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 dosledno držijo ter s tem poskrbijo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Pomembne informacije

Splošni pogoji