Andraž Malgaj, harmonika
Mia Kristan, tolkala

11. koncert mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi

16. februar 2021
18.30
Prenos v živo iz Viteške dvorane Križank
Brezplačen ogled
  Ogled video posnetka

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Andraž Malgaj, harmonika

Mia Kristan, tolkala
Ana Semič Bursać, klavir

Program:
G. F. Händel: Suita št. 7 v g-molu, HWV 432
U. Rojko: Tango št. 3 in 4
V. Žuraj: Silhouette
***
C. C. Lin: Kalejdoskop
E. Sejourne: Snežni plaz
J. Schwantner: Hitrosti

Harmonikar Andraž Malgaj je študent tretjega letnika dodiplomskega študija pri profesorju Luki Juhartu na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot solist in član komornih zasedb je prejel številne nagrade na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih. Na državnem tekmovanju Temsig je v lanskem letu prejel zlato plaketo in 1. nagrado v najvišji kategoriji ter posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja. Na mednarodnem tekmovanju v Moravskih Toplicah (2009, 2010) je osvojil zlati plaketi. Na mednarodnem tekmovanju Svirel je osvojil zlato plaketo in 1. mesto v svoji kategoriji in leto kasneje še v komorni zasedbi. Na mednarodnem tekmovanju Pannoniaccordion v Murski Soboti je leta 2019 prejel zlato plaketo in 1. nagrado v najvišji kategoriji. Do sedaj je nastopal v ciklu Zvokotok, Prisluhnimo v operi, na poletnem festivalu Poletje v Celju 2019 in Festivalu na Ljubljanici. Vsako leto svoje znanje izpopolnjuje na seminarjih pri priznanih profesorjih harmonike, kot so: Claudia Buder, Hans Maier, Mie Miki, Hugo Noth, Inaki Alberdi, Corrado Rojac itd.

Mia Kristan se je s tolkali srečala na glasbeni šoli v Tolminu. Po končani nižji stopnji je glasbeno pot nadaljevala s šolanjem na umetniškem programu Gimnazije Koper – glasbena smer pod mentorstvom Mitje Tavčarja. S samostojnimi nastopi se je predstavila v domačem kraju, Kopru in Postojni. Je članica domačega Pihalnega orkestra Tolmin, s katerim je izvedla svoj prvi orkestrski solo. V letu 2016, ko je javno glasbeno šolstvo na Slovenskem praznovalo 200-letnico, jo je Glasbena šola Tolmin izbrala za igranje v priložnostnem simfoničnem orkestru. V sklopu srednješolskega izobraževanja je leta 2019 sodelovala s poljsko srednjo glasbeno šolo, s katero so premierno izvedli balet. Istega leta je med praznovanjem 70 let Glasbene šole Koper imela priložnost igrati tudi v Orkestru Slovenske vojske. Med šolanjem se je udeležila številnih regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj. Leta 2020 je na državnem tekmovanju Temsig prejela prvo nagrado in zlato plaketo, leta 2017 pa na istem tekmovanju poleg zlate plakete osvojila tudi tretjo nagrado. Leta 2019 se je udeležila mednarodnega tekmovanja v italijanski Palmanovi in prejela absolutno prvo nagrado. Svoje znanje je širila tudi na poletnih šolah s solističnim in orkestrskim programom. Dodatno se izpopolnjuje tako pri slovenskih kot tujih profesorjih (Claus Hessler, Fabian Perez Tedesco, Petra Vidmar, Tatjana Koleva, Tchiki duo in Rainer Römer). Svoj program je tudi studijsko posnela, v pripravi je njena prva zgoščenka.

Pianistka Ana Semič Bursać je srednjo glasbeno šolo končala pod mentorstvom red. prof. Hinka Haasa, kasneje s pohvalo diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu zasl. prof. Dubravke Tomšič-Srebotnjak in leta 2016 zaključila magistrski študij na Visoki šoli za glasbo v Baslu v razredu prof. Tobiasa Schabenbergerja. Za svoje delo je prejela Škerjančevo nagrado in Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani, po študiju pa nekaj časa delala tudi kot asistentka in korepetitorka na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Trenutno je zaposlena kot profesorica klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Redno koncertira solistično ter v različnih komornih zasedbah.

 

Pomembne informacije

Splošni pogoji