All Strings Detached in KPZ Mysterium

Hipnotično otožni damski duet na kitarah in bobnu podkrepljen z mešanim pevskim zborom.

15. december 2015
20.00
Križevniška cerkev, Križanke
6 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Koncertni cikel Dvocikel predstavlja imenitno sodelovanje ob koncu leta 2015:

ALL STRINGS DETACHED IN KOMORNI PEVSKI ZBOR MYSTERIUM

torek, 12. december, ob 20.00 v Križevniški cerkvi, Ljubljana

sreda, 23. december, ob 20.00 v Stolpu Škrlovec, Kranj

Dvocikel, koncertni cikel
www.dvocikel.si

 

Koncertni cikel Dvocikel, ki je do danes združil že 11 glasbenih formacij, v decembru poganja sodelovanje med duom All Strings Detached in pevskim zborom Mysterium, ki bo minimalizem basa, kitare in vokalov Vesne Godler in Jane Beltran ojačal do vzhičenosti. Kurja polt zagotovljena v torek, 15. decembra, ob 20h v ljubljanski Križevniški cerkvi in v sredo, 23. decembra, ob 20h v kranjskem Stolpu Škrlovec.

All Strings Detached sta hipnotično otožni damski duet, ki ga tvorita Jana Beltran (elektro-akustična kitara, vokal) in Vesna Godler (električni bas, glas, boben). Osebne zgodbe vpletata v minimalistične aranžmaje polne tišin. Njun zvok slika krajine, mesta, poti, ljubezen, lepoto in moške, ki jih ljubita. Vsebino prepletata čuteče, z melodijami, ki zahajajo v klasično glasbo, podkrepljene z ritmom, ki da misliti rock’n roll, in glasovi, ki nam v telo prikličejo blues. Njune zgodbe so ženske, zato so nežne, divje, tenkočutne, melanholične, mračne, predvsem pa osebnoizpovedne in zato izrazito žive.

Glasbenici sta na glasbeni rezidenci v Kranju  sodelovali s komornim pevskim zborom Mysterium in v ta namen prearanžirali nekaj že znanih skladb, na koncertih pa bom moč slišati tudi kakšno povsem novo kompozicijo, dekleti sta se namreč ravno vrnili iz studia, kjer sta pripravili novo ploščo, ki bo izšla prihodnje leto.

Kranjski mešani pevski zbor KPZ Mysterium vodi dirigentka Urška Štampe. Za seboj imajo številne nastope, doma in v tujini, v preteklosti pa so bili tako zbor kot posamezni pevci tudi večkrat nagrajeni. KPZ Mysterium deluje že 10 let in si je ob svoji okrogli obletnici podaril prvo zgoščenko Bila je tišina.

All Strings Detached
https://www.facebook.com/All-Strings-Detached-544389328952619/
https://zars.bandcamp.com/album/heavy-rain

KPZ Mysterium
http://www.mysterium.si/
https://www.facebook.com/kpzmysterium

Koncerti:

Torek, 15. 12., ob 20.00 @ Križevniška cerkev, Ljubljana, vstopnina: 6 €
Sreda, 23. 12., ob 20.00 @ Stolp Škrlovec – Layerjeva hiša, Kranj, vstopnine ni 

Napoved: http://layer.si/?m=01100798
FB dogodek: https://www.facebook.com/events/1663070063981953/

DVOCIKEL
Dvocikel je koncertni cikel, ki se odvija v Kranju in Ljubljani ter združuje nenavadne kombinacije in nenavadne lokacije z namenom, da poskrbi za drugačne koncertne izkušnje. V letu 2014 se je v sklopu cikla združilo 6 glasbenih parov, leta 2015 pa 5. Izbrani glasbeniki ali glasbene skupine so letos na glasbeni rezidenci v Layerjevi hiši ustvarjali z glasbenimi producenti in inovativnimi glasbenimi formacijami. Po glasbeni rezidenci se koncerti odvijajo v Kranju in v Ljubljani, na lokacijah, kjer koncertov morda ne pričakujete!

www.dvocikel.si
www.layer.si
www.moonleerecords.com

Koncertni cikel Dvocikel podpira Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana in Mestna občina Kranj.

Pomembne informacije

Splošni pogoji