Monika Babič, oboa
Aljaž Kalin Kante, klarinet

4. koncert mednarodnega glasbenega cikla

24. november 2016
19.30
Viteška dvorana, Križanke
Prost vstop

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Oboistka Monika Babič je po končani Glasbeni šoli Koper leta 2012 z odliko maturirala na Umetniški gimnaziji v Kopru pri Bredi Hartman in začela študirati na Akademiji za glasbo Ljubljana v razredu Mateja Šarca, kjer je študentka 2. letnika magistrskega študija. Trenutno je na študijski izmenjavi, kjer pri Emanuelu Abbühlu študira na glasbeni akademiji v Mannheimu. V letih 2004, 2006, 2010 in 2013 je prejela zlato plaketo tako na regijskem kot na državnem tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov TEMSIG; na letošnjem tekmovanju je prejela zlato plaketo ter prvo nagrado in posebno nagrado, to je izvedba solističnega koncerta z Orkestrom Slovenske filharmonije. Na mednarodnem tekmovanju v Varaždinu je aprila prav tako prejela prvo nagrado. Večkrat se je udeležila mojstrskih tečajev v Sloveniji, Nemčiji, Švici, Franciji, Črni gori in Italiji, kjer se je izobraževala pri mednarodno priznanih oboistih, med katerimi so Albrecht Mayer, Emanuel Abbühl, Simon Fuchs, Christian Wetzel, Christian Schmitt, Max Artved, Clara Dent. Je članica ansambla za sodobno glasbo Microsonus, ki je lani nastopil na Svetovnih glasbenih dnevih v Ljubljani. Uspešno je opravila avdicijo za mladinski orkester Deutsch-Skandinavische Jugend-Philharmonie, s katerim je v začetku leta 2015 igrala v dvorani Berlinske filharmonije. Večkrat igra z Orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Policijskim orkestrom kot substitutka in redno sodeluje z drugimi orkestri, s katerimi se je predstavila že tudi kot solistka.

Aljaž Kalin Kante je pri sedmih letih začel igrati klarinet v Glasbeni šoli Vinka Vodopivca v Ajdovščini pri profesorju Branislavu Trifkoviču. Po končani nižji glasbeni šoli je nadaljeval šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu profesorja Jožeta Kotarja ter na splošni gimnaziji Vena Pilona v Ajdovščini. Zdaj nadaljuje študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Jožeta Kotarja. Na pomembnejših tekmovanjih tako doma kot tudi v tujini je osvojil vrsto nagrad in priznanj, med katerimi predvsem izstopajo prva mesta na državnem tekmovanju TEMSIG ter prva mesta na priznanih mednarodnih tekmovanjih v Ljubljani, Beogradu, Novem Sadu, Povolletu, Carlinu, Krškem, Brenu, Pradalungi, Fiorindu, na Reki in drugih. Med šolanjem je kot solist igral v Badnu s simfoničnim orkestrom Sinfonietta Baden, s simfoničnim orkestrom Zveze primorskih glasbenih šol ter s pihalnim orkestrom KGBL. Imel je tudi več samostojnih koncertov in recitalov ter snemanj z Avstrijskim ORF, RTV Slovenija, Armensko radiotelevizijo. Nastopa ter prireja koncerte in recitale v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Švici in Srbiji ter se dodatno izobražuje na seminarjih in študijskih izmenjavah pri priznanih klarinetistih, kot so S. Hue, P. Beltramini, M. Bekavac, M. Rericha, R. Spring, S. Osborn, R. Cavallin, S. Kam, A. Carbonare, M. Lethiec, F. di Casola idr.

Pianist in organist Tilen Bajec se je šolal v razredu prof. Janeza Lovšeta (klavir) in prof. Angele Tomanič (orgle) ter na več mojstrskih tečajih, leta 2006 pa je diplomiral na Akademiji za glasbo. Kot pedagog in korepetitor deluje na Glasbeni šoli Litija in Glasbeni šoli Ljubljana Vič-Rudnik, večkrat pa sodeluje tudi z Akademijo za glasbo, z Orkestroma Slovenske filharmonije in RTV Slovenija, Glasbeno matico Ljubljana, Glasbeno mladino ljubljansko, Zavodom za šolstvo, nekaterimi vokalnimi in instrumentalnimi solisti ter s tako rekoč vsemi najuspešnejšimi slovenskimi pevskimi zbori.

Luca Ferrini je študiral klavir, čembalo, orgle in orgelsko kompozicijo in diplomiral z odliko na Tržaškem in na Videmskem konservatoriju. Že trideset let, bodisi solistično, v komornih zasedbah bodisi z orkestri, z vsemi tremi inštrumenti enako uspešno koncertira po Evropi in drugje. Med drugim je nastopil v Filharmoniji v Sankt Peterburgu, Koncertni dvorani v Pekingu, teatru La Fenice v Benetkah, Musikvereinu na Dunaju, Nacionalni koncertni dvorani v Dublinu, Nacionalnem gledališču na Malti, Seulski nacionalni univerzi, Filharmoniji v Ulan Batorju in Odesi, Gledališču St. Michel v Bruslju itd. Sodeluje s priznanimi glasbeniki in dirigenti in je član različnih komornih skupin stare in sodobne glasbe. Snemal je za številne evropske radijske postaje, posnel pa dvajset zgoščenk. Je uradni korepetitor na številnih poletnih in izpopolnjevalnih tečajih ter na mednarodnih akademijah in tekmovanjih za razna glasbila v mednarodnem prostoru (Italija, Slovenija, Avstrija, Belgija, Mehika, Armenija, Kitajska). Poučeval je na državnih konservatorijih v Brescii, Salernu, Trstu in Vidmu ter na celovškem Deželnem konservatoriju in na ljubljanskem nekdanjem KGB. Bil je tudi korepetitor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Trenutno je profesor klavirja, čembala in komorne igre ter korepetitor na Umetniški gimnaziji v Kopru.

 

Na sporedu

G. Ph. Telemann: Fantazija št. 2 v a-molu

B. Britten: Šest metamorfoz po Ovidu, op. 49

R. Schumann: Adagio in Allegro, op. 70

***

R. Schumann: Fantazijske skladbe, op. 73

Č. S. Voglar: Jeux št. 2

J. Françaix: Tema z variacijami

 

 

 

Pomembne informacije

Splošni pogoji