Aleksander Gadžijev, klavir

8. avgust 2018
20.00
Slovenska filharmonija
14 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Koncert Aleksandra Gadžijeva (8. 8. ob 20.00) je prestavljen iz Viteške dvorane Križank v Slovensko filharmonijo. Vsem imetnikom vstopnic sporočamo, da velja na novi lokaciji prosta izbira sedežev. Vstopnic ni potrebno menjati. Vračilo kupnine oziroma menjava za drugi dogodek v sklopu 66. Ljubljana Festivala ni možno.

ALEKSANDER GADŽIJEV, klavir

Program:
F. Chopin: 12 etud, op. 25
P. I. Čajkovski: Tema in variacije št. 6, op. 19
S. Prokofjev: Sonata št. 6, op. 82

Večer klavirske glasbe bo zaznamoval pianist Aleksander Gadžijev, ki se je rodil leta 1994 v goriško glasbeno družino. Pri rosnih petih letih se je navdušil nad glasbo. Ure klavirja je najprej obiskoval pri mami, nato nadaljeval izobraževanje pri očetu, priznanem ruskem pianistu Sijavušu Gadžijevu. Aleksander je prvi prejemnik številnih nagrad klavirskih tekmovanj. Z orkestrom je debitiral že pri devetih, svoj prvi klavirski recital pa je izvedel leto kasneje. Leta 2012 je diplomiral z oznako magna cum laude na Konservatoriju Bruno Maderna iz Cesene. Leta 2015 ga je pomembno zaznamovalo 9. mednarodno klavirsko tekmovanje Hamamatsu, kjer je prejel prvo nagrado in nagrado občinstva. Komisijo so takrat sestavljali sloviti Martha Argerich, Sergej Babajan, Pavel Nersesjan in Akiko Ebi, ki je med drugim o pianistu zapisala, da se njegova moč skriva v izvirnosti, ki sicer temelji na tradiciji, ampak sega daleč čez tradicionalne okvire glasbe.

Invalidna oseba na invalidskem vozičku ima prost vstop, spremljevalec vstopnico kupi. OBVEZNA predhodna najava: Blagajna Križank, 01 241 60 26/28.

Pomembne informacije

Splošni pogoji