ABBA revival

19. junij 2013
21.00
Križanke
19 EUR, na dan koncerta 26 EUR

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

V ljubljanskih Križankah bo junija izvrsten koncert, posvečen legendarni švedski skupini ABBA, eni največjih pop skupin vseh časov, ki je svojo slavo doživela v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

V Križankah bodo oživele njihove največje uspešnice, kot so Waterloo, Mamma Mia, Knowing Me Knowing You, S. O. S, Chiquitita, Take A Chance On Me, Voulez Vous in številne druge.

ABBA revival je ena najboljših tovrstnih skupin, ki vas z izvirno kostumografijo, plesno koreografijo, odlično interpretacijo popelje po zgodovini ABBE, ene najuspešnejših pop skupin vseh časov na svetu. Z nastopom v živo vas bodo z največjimi Abbinimi uspešnicami popeljali nazaj v stare dobre čase te glasbe.

Skupina ABBA je v obdobju 1972–1982 kot najuspešnejša švedska skupina vseh časov prodrla na celotni svetovni trg, prodala več 10 milijonov plošč, kar jih uvršča med svetovne rekorderje. ABBA so bili: Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson, Anni-Frid Lyngstad.

Na glasbeni sceni so se prvič pojavili z zmago na tekmovanju za pesem Evrovizije leta 1974 s skladbo Waterloo. Njihov vzpon se je začel leta 1975 s skladbo S. O. S., na svetovni vrh pa jih je pripeljala skladba Mamma Mia. Posneli so osem originalnih albumov in jih izdali v rekordnih nakladah.

Doživite legendarno ABBO tudi vi na koncertu v ljubljanskih Križankah, v sredo, 19. junija, ob 21. uri. Cenejše vstopnice lahko kupite v predprodaji že za 19 EUR (na dan koncerta bodo od 26 EUR) na vseh Eventimovih prodajnih mestih.

Pomembne informacije

Splošni pogoji