À la Händel

Julia Doyle, sopran
Polona Plaznik, sopran
Barbara Kozelj, mezzosopran
Zbor in Orkester Slovenske filharmonije
BART VAN REYN, dirigent

Otvoritev 5. Zimskega festivala
28. januar 2022
19.30
Slovenska filharmonija
25 €, 20 €
  Ogled video posnetka

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.

Zaradi trenutne epidemiološke situacije garderobe ne bodo na voljo. Oblačila lahko odložite na sosednji sedež. Hvala za razumevanje.

 

  • tri ganljive baročne mojstrovine izpod rok Bacha, Ferrandinija in Händla, ki jih povezujeta Kristusovo trpljenje in vstajenje
  • vrhunec koncerta je Händlovo najbolj viharno delo za zbor in soliste, Dixit dominus
  • Bart van Reyn, eden vodilnih belgijskih dirigentov, je soustanovitelj operne družbe Ministrstvo za operne zadeve

Program:
J. S. Bach: Christ lag in Todesbanden, BWV 4
G. B. Ferrandini: Il pianto di Maria
G. F. Händel:
Dixit Dominus, HWV 232

Otvoritveni večer Zimskega festivala naznanjajo tri ganljive baročne mojstrovine v izvedbi Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije, pod taktirko flamskega dirigenta Barta van Reyna, ki se posebej posveča operi ter simfonični in operni glasbi in sodi med iskane belgijske dirigente svoje generacije.
Na sporedu bosta Bachova kantata za zbor in Ferrandinijeva solistična kantata za mezzosopran, vrhunec koncerta pa je Händlovo najbolj viharno delo za zbor in soliste. Händel je delo, ki je polno vokalne virtuoznosti, strukturne razsežnosti in energičnosti, nedvomno zasnoval, da bi dokazal svojo zmožnost skladati v italijanskem slogu. Za doživeto interpretacijo bodo poskrbele angleška sopranistka Julie Doyle in Slovenki sopranistka Polona Plaznik ter Barbara Kozelj, uspešna in karizmatična mezzosopranistka, ki z izvrstnimi nastopi navdušuje občinstvo vodilnih svetovnih odrov.

Vsi obiskovalci so vabljeni na predkoncertni pogovor s Katarino Šter, ki bo potekal mali dvorani s pričetkom ob ob 18.30.

Pomembne informacije

Splošni pogoji