Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona sta potrebna izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti na blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

À la Händel

Julia Doyle, sopran
Griet De Geyter, sopran
Barbara Kozelj, mezzosopran
Zbor in Orkester Slovenske filharmonije
BART VAN REYN, dirigent

Otvoritev 5. Zimskega festivala
28. januar 2022
19.30
Slovenska filharmonija
25 €, 20 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

V času predprodaje, ki traja do 13. novembra, so člani Kluba Festivala Ljubljana upravičeni do 20 %, v redni prodaji pa do 10% popusta na nakup vstopnic. V klub se lahko včlanite tukaj.

Program:
J. S. Bach: Christ lag in Todesbanden, BWV 4
G. B. Ferrandini: Il pianto di Maria
***
G. F. Händel:
Dixit Dominus, HWV 232

Otvoritveni večer Zimskega festivala naznanjajo tri ganljive baročne mojstrovine v izvedbi Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije, pod taktirko flamskega glasbenika Barta van Reyna, ki se posebej posveča operi ter simfonični in operni glasbi in sodi med iskane belgijske dirigente svoje generacije.
Na sporedu bosta Bachova kantata za zbor in Ferrandinijeva solistična kantata za mezzosopran, vrhunec koncerta pa je Händlovo najbolj viharno delo za zbor in soliste. Händel je delo, ki je polno vokalne virtuoznosti, strukturne razsežnosti in energičnosti, nedvomno zasnoval, da bi dokazal svojo zmožnost skladati v italijanskem slogu. Za doživeto interpretacijo bodo poskrbeli angleška sopranistka Julie Doyle, belgijska sopranistka Griet De Geyter ter Barbara Kozelj, uspešna in karizmatična slovenska mezzosopranistka, ki z izvrstnimi nastopi navdušuje občinstvo vodilnih svetovnih odrov.

Pomembne informacije

Splošni pogoji