Obveščamo vas, da so znani so novi termini in lokacija za predstavo Vsi ptice.
Kupci, ki ste kupili vstopnice za premiero 2. 9., zamenjate vstopnice za nov termin premiere, ki bo 12. 10. 2020 ob 19.00 v Križevniški cerkvi.
Imetniki vstopnic za termine 4. 9., 5. 9., 6. 9., 7. 9. pa lahko zamenjate vstopnico za sledeče termine, ki bodo na novi lokaciji Križevniška cerkev ob 19.00: 13. 10., 14. 10., 31. 10., 14. 11., 22. 11. in 27. 11.
Število vstopnic za posamezen termin je omejeno, za to vam svetujemo čimprejšnjo menjavo vstopnic na Blagajni Križank ali preko e-maila ljubljanafestival@mojekarte.si (potrebno je predložiti vstopnico).

Vse imetnike vstopnic za uprizoritev muzikala Lolita, ki je bila predvidena 24. 8., obveščamo, da je nov termin uprizoritve 30. 11. ob 19.30 v Cankarjevem domu.
Imetnike vstopnic za uprizoritev, ki je bila predvidena 25. 8., obveščamo, da je nov termin uprizoritve 1. 12. ob 19.30 v Cankarjevem domu.
Potrebna je menjava vstopnic, ki jo opravite pri Blagajni Križank.

V kolikor vam nova termina ne ustrezata se prav tako obrnite na Blagajno Križank.

V zaprtih javnih prostorih sta obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza (šal, ruta ali podobna oblika zaščite, ki prekrije nos in usta) ter razkuževanje rok.

A. Hačaturjan: SPARTAK, balet

Akademski državni Bolšoj teater iz Rusije

6. julij 2020
20.00
Gallusova dvorana, Cankarjev dom
99, 69, 59, 29 €

Pomembne informacije

Splošni pogoji

  • Balet, ki razgrinja enega izmed najbolj znamenitih uporov sužnjev v Rimskem cesarstvu pod vodstvom Spartaka
  • Strastna, patološko-tiranska tragedija z glasbo, ki združuje tako lirično razpoloženje kot močne, energične poteze,
  • Razkošna scena in kostumi
  • »Glasbena freska« starodavnega Rima
  • Simbol svobode in moralne zmage
  • Briljantna orkestracija s sodobnimi prijemi, prežeta z duhom in melodičnim bogastvom skladateljeve rodne Armenije

Tugan Sokijev, dirigent

Veličastni balet Spartak ima vse, kar imajo velike epske zgodbe: tiranijo, upor zaničevanih, strastno ljubezen in dokončno pogubo. Ustvarjalnost ruskega skladatelja Arama Hačaturjana se je napajala v ljudski glasbi; v baletu je čutiti vplive armenske, gruzijske in azerbajdžanske glasbe, v katero so vešče vpleteni vzhodnjaški ritmi, kar mu dodaja skrivnostni pridih daljnega vzhoda in eksotičnost v glasbi. Balet so v Sovjetski zvezi v času nastanka, okrog leta 1956, razumeli kot poučno alegorijo o proletariatu, naperjenem proti vladajoči buržoaziji. Dogajanje v baletu pojasni, zakaj: leta 73 pr. n. št. gladiator Spartak vzpostavi enega največjih uporov sužnjev v Rimskem cesarstvu in v zgodovini na sploh. Boj traja dve leti, in ko ga rimska vojska zatre, konzul Licinij Kras da 6000 zajetih sužnjev iz golega maščevanja in v svarilo križati vzdolž Apijske ceste. Balet Spartak je s svojo barvito glasbo in tragično zgodovinsko zgodbo postal zaščitni znak Bolšoj teatra.

Pomembne informacije

Splošni pogoji