ODPOVEDANO

6. koncert Godalnega kvarteta Tartini

Slavnostni cikel koncertov ob 40. obletnici delovanja Godalnega kvarteta Tartini

11. april 2023
19.30
Viteška dvorana, Križanke
20 €
ODPOVEDANO

Pomembne informacije

Splošni pogoji

Opomba: Informacije se nanašajo na dogodek v preteklosti. Za najnovejše informacije preverite naš koledar.


Vse obiskovalce obveščamo, da je 5. koncert Godalnega kvarteta Tartini, ki je bil predviden 11. aprila, zaradi bolezni prestavljen na jesen. O točnem terminu vas bomo obvestili naknadno. V kolikor vam ta ne bo ustrezal, ste upravičeni do vračila kupnine. Več informacij najdete tukaj.

 

  • s širokim repertoarjem in muzikalno tehtnostjo Godalni kvartet Tartini spada med najuglednejše kvartetne sestave
  • Godalni kvartet Tartini velja za ambasadorja slovenske kulture na domačih in tujih koncertnih odrih
  • proti koncu življenja je Giuseppe Tartini, po katerem se imenuje kvartet, raziskoval glasbeno teorijo in akustiko, izsledke tega dela pa je zapisal v traktate

Godalni kvartet Tartini
Miran Kolbl, violina
Romeo Drucker, violina
Aleksandar Milošev, viola
Miloš Mlejnik, violončelo

Gostja:
Monika Leskovar, violončelo

Program:
M. Kogoj: Andante
W. A. Mozart: Godalni kvartet št. 22 v B-duru, K. 589
***
F. Schubert: Godalni kvintet v C-duru, D. 956

Godalni kvartet Tartini velja za vodilno slovensko tovrstno zasedbo. Svojo pot je začel kot Godalni kvartet Slovenske filharmonije leta 1983, ko so se vodje godalnih skupin orkestra odločili, da bogato glasbeno znanje preizkusijo v skupni komorni igri. Posebno veljavo daje programom koncertov Godalnega kvarteta Tartini stalna skrb članov, da vabijo medse priznane slovenske in tuje glasbenike ter tako izvirno dopolnjujejo svoj program. Obenem to prispeva k stalni rasti kvarteta kot prilagodljivega komornega glasbenega izvajalskega korpusa. Sklepni koncert slavnostnega cikla koncertov ob 40-letnici delovanja Godalnega kvarteta Tartini zaokrožuje Schubertov Godalni kvintet v C-duru, ki je gotovo skladateljev največji dosežek v komorni glasbi. Pridružila se jim bo mlada hrvaška čelistka Monika Leskovar, ki je javnost opozorila nase leta 1995, ko je s trinajstimi leti postala najmlajša zmagovalka mednarodnega tekmovanja Čajkovski na Japonskem. Kot solistka je nastopila s številnimi priznanimi orkestri, v sezoni 2010/2011 je delovala kot prva violončelistka Münchenskih filharmonikov, od leta 2012 je profesorica na Konservatoriju italijanske Švice v Luganu, od leta 2017 pa docentka na Akademiji za glasbo v Zagrebu.

Pomembne informacije

Splošni pogoji