Delova osebnost leta 2020

21. 12. 2020

Z današnjim dnem (21. december) se začenja glasovanje za Delovo osebnost leta 2020. Za častni naziv se letos namesto deset poteguje dvanajst oziroma trinajst izjemnih nominirancev (dva si delita skupno nominacijo), ki so pomembno zaznamovali letošnje leto. Gre za posameznike, ki so nas vodili v negotovih časih epidemije in dokazali, da se tudi v težkih časih z dobro voljo in vztrajnostjo da doseči nemogoče.

Veseli in ponosni smo, da je med letošnjimi nominiranci je tudi naš direktor in umetniški vodja Darko Brlek, pod čigar vodstvom smo tudi letos, ko so številne festivale odpovedali, poletje zapolnili z nastopi vrhunskih slovenskih in tujih umetnikov v skoraj neokrnjenem obsegu.

V okviru različnih projektov Festival Ljubljana letno gosti okoli 4000 umetnikov iz vsaj 50 držav. Je član ugledne mednarodne organizacije Evropskega združenja festivalov s sedežem v Gentu v Belgiji, ki že več kot 65 let združuje kar 200 festivalov, nacionalnih festivalskih združenj in kulturnih mrež iz več kot 45 držav. Festival Ljubljana je član EFA že od leta 1977, od leta 2005 do 2017 pa je združenju predsedoval Darko Brlek, ki je tudi častni član združenja. 

Več o ostalih nominirancih si lahko preberete v članku na spletni strani delo.si

Glasovanje za Delovo osebnost leta 2020 bo potekalo do 27. decembra, svoj glas pa lahko oddate tukaj.