ČETRTKOV KONCERT CIKLA FESTIVAL ONLINE – VLADO KRESLIN

23. 04. 2020

Po treh uspešnih četrtkovih Koncertih s kavča smo cikel obogatili in razširili v Festival online. Festival Ljubljana bo premierno predvajal nastop Vlada Kreslina s 67. Ljubljana Festivala; na sporedu bo v četrtek, 23. aprila, ob 20. uri. Znova bomo poskrbeli za sproščeno popestritev z nekaj glasbe, saj boste koncertu lahko prisluhnili v domačem okolju. Zdravje je na prvem mestu, zato ostanimo doma! 

Ta teden v sklopu koncertnega cikla Festival online predstavljamo enega najbolj prepoznavnih in uveljavljenih slovenskih glasbenikov ter vsakoletnega gosta Ljubljana Festivala, Vlada Kreslina. Premierno bomo predvajali njegov koncert z lanskega poletnega festivala, na katerem je skupaj s Slovenskim nacionalnim mladinskim orkestrom pod taktirko Žive Ploj Peršuh navdušil občinstvo 67. Ljubljana Festivala. 

Vljudno vabljeni k spremljanju nastopa jutri, v četrtek, 23. aprila, ob 20. uri na Facebook profilu Festivala Ljubljana https://www.facebook.com/LjubljanaFestival/

Ponovitev koncerta bo na sporedu prihodnji ponedeljek, 27. aprila, ob 18.30, prav tako na Facebook profilu Festivala Ljubljana.

Vlado Kreslin je reden gost Ljubljana Festivala že skoraj tri desetletja, prisluhnemo mu lahko vsako leto na tradicionalnem avgustovskem koncertu v Križankah. V dolgoletni karieri je nastopil s številnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, najpogosteje ga slišimo v družbi Malih bogov in Beltinške bande, s katerimi je poskrbel za preboj slovenske etno glasbe in prekmurskega narečja ter združil lokalno z globalnim. Nemalokrat pa na oder stopi tudi kot del tria Kreslin-Predin-Lovšin, skupaj z Zoranom Predinom in Petrom Lovšinom. 

Z raznovrstno paleto gostov Vlado Kreslin vsako leto predstavi pesmi iz svoje obsežne glasbene zakladnice – njegove najlepše in vsem generacijam poznane melodije, med katerimi so Namesto koga roža cveti, Preko Mure preko Drave, Z Goričkega v Piran, Tudi čez tisoč let in seveda legendarna Črna kitara. V sklopu 68. Ljubljana Festivala bo priljubljeni pevec nastopil 28. avgusta v preddverju Križank

Hvala za pozornost, ki jo namenjate programu Festivala Ljubljana.