Zuzanna Basinska

Na Poljskem rojena Zuzanna Basinska je že od zgodnjega otroštva cenjena in nadarjena komorna glasbenica.  Nastopala je na prestižnih koncertnih prizoriščih, kot so Wigmore Hall, St Martin-in-the-Fields, Avstrijski kulturni forum, Italijanski kulturni inštitut, rezidenca britanskega veleposlanika v Rimu Villa Wolkonsky, Evropski center za glasbo Krzysztofa Pendereckega v Lusławicah, Muzej Łazienki Królewskie v Varšavi, Poznanjska filharmonija, dvorana Aula Nova in mnoga druga.

Je nagrajenka številnih mednarodnih tekmovanj, bila je tudi štipendistka Ženskega poklicnega in poslovnega kluba v Poznanju ter Društva Feliksa Nowowiejskega. Za posebne dosežke je prejela nagrado mesta Poznanj in nagrado predsednika vlade. Med letoma 2009 in 2012 je bila štipendistka Nacionalnega sklada za mladino. Udeležila se je klavirskih tečajev in mojstrskih tečajev komorne glasbe na Švedskem, v Angliji, Nemčiji in na Poljskem, kjer je študirala pri številnih uglednih profesorjih: Helmutu Deutschu, Bengtu Forsbergu, Vanessi Latarche, Kevinu Kennerju, Colinu Carru, Leonidu Kerblu, Lewisu Kaplanu, Kaji Danczowski, Fumiko Eguchi, Anni Malikovi, Joséju Gallardu, Sergeju Kravčenku, Tomaszu Tomaszewskem, Edwardu Zienkowskem, Waldemarju Andrzejewskem, Jozefu Stomplu in Wojciechu Switali. Nastopala je z glasbeniki, kot so Mats Lidstrom, Szymon Krzeszowiec, Piotr Janosik in Maciej Mlodawski.

Diplomirala je z odliko na Kraljevi glasbeni akademiji v Londonu in prejela tudi nagrado Augusta Mannsa. Njen študij pri Michaelu Dusseku in Jamesu Baillieuju sta podprli štipendija Gillings Family Foundation in nagrada Benjamina Dala. Študirala je tudi klavir v razredu Jerzyja Sterczynskega na Univerzi za glasbo Frédérica Chopina v Varšavi. Dela na Univerzi za umetnost v Berlinu in na Akademiji za umetnost v Szczecinu.