Znanih je 30 tekmovalcev 1. Mednarodnega klavirskega tekmovanja Festivala Ljubljana

31. 10. 2022

1. Mednarodnega klavirskega tekmovanja se bo udeležilo 30 tekmovalcev iz 19 držav:

 1. Bradshaw, Ryan Martin, Slovaška, Avstralija
 2. Cai, Yan, Kitajska
 3. Cai, Yangrui, Kitajska
 4. Chang, Kai-Min, Tajvan, Kitajska
 5. Chen, Wanchuan, Kitajska
 6. Dalibaltajan, Arsen, Hrvaška
 7. Evgrafov, Evgenij, Rusija
 8. Goručan, Jure, Slovenija
 9. Grianti, Luca, Italija
 10. Hajek, Nabel, Izrael
 11. Huang, Yi-Chung, Tajvan, Kitajska
 12. Jones, Fantee, Tajvan, Kitajska, Združene države Amerike
 13. Handohi, Uladzislau, Belorusija
 14. Hrikuli, David, Gruzija
 15. Kliučereva, Elizaveta, Rusija
 16. Kozin, Ruben, Rusija
 17. Lopatinski, Roman, Ukrajina
 18. Mak, Jonathan, Kanada
 19. Mun, Arsenij, Rusija
 20. Naranjo, Pérez Víctor, Španija
 21. Noh, Heeseong, Južna Koreja
 22. Petrov, Vladimir, Mehika, Rusija
 23. Pion, Élisabeth, Kanada
 24. Raos, Aleksandar, Srbija
 25. Segal, Aleksandra, Izrael, Ukrajina
 26. Šmukler, Ilja, Rusija
 27. Stanič, Urban, Slovenija
 28. Starikov, Vitalij, Izrael, Rusija
 29. Tashko, Kostandin, Albanija
 30. Yuanfan Yang, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske (pianist je bil izbran izmed nagrajencev pomembnih klavirskih tekmovanj WFIMC s strani umetniškega vodje tekmovanja. Bil je prejemnik DRUGE NAGRADE na 6. Hong Kong mednarodnem klavirskem tekmovanju)

V vseh etapah tekmovanja bo pianiste ocenjevala strokovna 9-članska žirija, ki jo sestavljajo priznani glasbeniki pod predsedstvom Dubravke Tomšič Srebotnjak: Ricardo Castro (Brazilija), Anne-Marie McDermott (Združene države Amerike), Barry Douglas (Združene države Amerike, Irska), Cyprien Katsaris (Francija, Ciper), Violetta Egorova (Rusija), Ick-Choo Moon (Južna Koreja), Robert Benz (Nemčija) in Leonel Morales (Španija).

Uvodno srečanje tekmovalcev bo potekalo 24. februarja ob 9.30 v Slovenski filharmoniji, na katerem bo potekal žreb vrstnega reda nastopov in na katerem bodo tekmovalci lahko izbrali klavir, na katerega bodo igrali. Tekmovanje pa bo potekalo od 25. februarja do 4. marca 2023. Natančno časovnico tekmovanja najdete tukaj.

Na spletni strani ljubljanafestival.si in facebook profilu Mednarodnega klavirskega tekmovanja Festivala Ljubljana bo potekal brezplačen prenos v živo vseh nastopov.

Za prvi dve etapi tekmovanja (25. februar – 1. marec) bodo na voljo tudi brezplačne vstopnice za vse obiskovalce, za finalni nastop z orkestrom (3. in 4. marec) pa bodo na voljo brezplačne vstopnice za dijake in študente ob predložitvi veljavne dijaške oz. študentske izkaznice.

Ostali obiskovalci si lahko vstopnice za finalna koncerta zagotovite pri blagajni Križank, na ljubljanafestival.si, Petrolovih bencinskih servisih in prodajnih mestih EventimSi. V času predprodaje, ki traja do 10. novembra, so člani Kluba Festivala Ljubljana upravičeni do 20%, v redni prodaji pa do 10% popusta. V klub se lahko včlanite tukaj.