Zahvala obiskovalcem 71. Ljubljana Festivala

06. 09. 2023

Spoštovani obiskovalci prireditev Festivala Ljubljana,

71. Ljubljana Festival, dva meseca in pol trajajoče praznovanje kulture, umetnosti in glasbe, se je zaključil in za seboj pustil očarano občinstvo in nepozabne dogodke.

Doživeli smo več kot 100 nepozabnih prireditev, na katerih je nastopilo skoraj 6000 umetnikov iz več kot 50 držav, ogledalo pa si jih je skoraj 52.000 domačih in tujih obiskovalcev. Na sporedu so bili koncerti vrhunskih orkestrov, izjemnih solistov in komornih sestavov, baletne in gledališke predstave ter muzikali. Že osmo leto zapored je potekal Ljubljana Festival na Ljubljanici, uspešno smo izpeljali Mojstrske tečaje, Mednarodno likovno kolonijo in kiparsko razstavo, posvečeno Vojku Štuhcu, za najmlajše ljubitelje umetnosti pa je že tradicionalno potekala Mala likovna kolonija.

V duhu prijetnih občutkov kulturno obarvanega poletja, ki je za nami, pa pripravljamo že 72. Ljubljana Festival, do takrat pa vas med oktobrom in aprilom vabimo na 31. Mednarodni glasbeni cikel Mladi virtuozi, v februarju 2024 na 7. Zimski festival ter na 38. Slovenske glasbene dneve, ki bodo potekali aprila prihodnje leto.

Iskreno se vam zahvaljujemo za vašo podporo in obisk dogodkov 71. Ljubljana Festivala. Ponosni smo, da ste del naše zgodbe in veselimo se srečanja z vami na naših prihodnjih prireditvah.

S prijaznimi pozdravi,
ekipa Festivala Ljubljana