Zadnji koncert cikla Festival online – Vlado Kreslin

03. 06. 2020

Bližamo se 68. Ljubljana Festivalu in veseli smo, da se umetnost z zaslonov vrača na odrske deske. Festival Ljubljana tako vabi k ogledu zadnjega koncerta cikla Festival online, ki bo jutri, 4. 6., ob 20. uri na facebook profilu Festivala Ljubljana. Tokrat vam predstavljamo enega najbolj uveljavljenih slovenskih glasbenikov ter vsakoletnega gosta Ljubljana Festivala, Vlada Kreslina. Premierno bomo predvajali njegov koncert s 66. Ljubljana Festivala. 

Ta teden v sklopu koncertnega cikla Festival online ponovno predstavljamo enega najbolj prepoznavnih in uveljavljenih slovenskih glasbenikov ter vsakoletnega gosta Ljubljana Festivala, Vlada Kreslina. Premierno bomo predvajali njegov koncert s 66. Ljubljana Festivala na katerem je skupaj z Beltinško Bando, Malimi bogovi in Big Band Orkestrom Slovenske vojske navdušil občinstvo. Vljudno vabljeni k spremljanju nastopa jutri, v četrtek, 4. junija, ob 20. uri na facebook profilu Festivala Ljubljana https://www.facebook.com/LjubljanaFestival/

Vlado Kreslin je reden gost Ljubljana Festivala že skoraj tri desetletja, prisluhnemo mu lahko vsako leto na tradicionalnem avgustovskem koncertu v Križankah. V dolgoletni karieri je nastopil s številnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, najpogosteje ga slišimo prav v družbi Malih bogov in Beltinške bande, s katerimi je poskrbel za preboj slovenske etno glasbe in prekmurskega narečja ter združil lokalno z globalnim. Nemalokrat pa na oder stopi tudi kot del tria Kreslin-Predin-Lovšin, skupaj z Zoranom Predinom in Petrom Lovšinom. 

Z raznovrstno paleto gostov Vlado Kreslin vsako leto predstavi pesmi iz svoje obsežne glasbene zakladnice – njegove najlepše in vsem generacijam poznane melodije, med katerimi so Namesto koga roža cveti, Preko Mure preko Drave, Z Goričkega v Piran, Tudi čez tisoč let in seveda legendarna Črna kitaro.