Obveščamo vas, da bo koncert Simfoničnega orkestra Radia ORF z Dunaja, ki je bil predviden 8. septembra, izveden 11. septembra v Cankarjevem domu. Potrebna je menjava vstopnic, ki jo lahko opravite pri blagajni Križank.

Od 21. julija je nakup vstopnic za prireditve Festivala Ljubljana možen tudi z bonom BON21. Za unovčitev bona je potreben izpolnjen Obrazec o unovčitvi bona, ki ga lahko prenesete tukaj in fotokopija osebnega dokumenta. Oboje je možno urediti pri blagajni Križank. Več informacij o tem, kdo je upravičen do bonov in kako jih unovčiti, najdete tukaj.

V slovo dolgoletnemu sodelavcu in prijatelju Branku Paniču – Paju

20. 07. 2021

Dragi Pajo,

ob žalostni novici smo ostali brez besed, s solzo v očeh in polni prijetnih spominov nate. Težko se poslovimo v nekaj besedah, ko pa si niti še zares ne predstavljamo, da si odšel. V zaodrju Cankarjevega doma, Poletnega gledališča v Križankah ter Kongresnega trga ostaja neizmerno veliko spominov nate. Spominov na dobronamerne nasvete, priklone, objeme, čestitke in spodbudne vzklike “toi toi toi”, s katerimi si podal umetnikom najlepšo popotnico na oder. Spominov na tvojo radoživost in veselje do dela ter največje strasti, ki povezuje nas vse – ljubezni do glasbe.

Tudi sam si bil odličen glasbenik, prvi pozavnist opernega orkestra. Naš kolektiv si 27 let bogatil tudi kot izjemen človek, prvovrsten prijatelj, predan in sočuten sodelavec ter glasbeni producent Festivala Ljubljana. Zelo smo ponosni na tvojo hrabrost in železno voljo, ki te je v zadnjih letih spremljala vse do konca. Hvaležni smo za vsa leta, ki smo jih preživeli skupaj.

Tebi v slovo smo se poklonili na komornem koncertu v Križevniški cerkvi, za katerega upamo, da si ga slišal. Želeli smo si, da bi te zadnji stavek Pesmi o nebeškem veselju Mahlerjeve 4. simfonije spremil skozi vrata v tisti višji svet, tja gor med zvezde, kjer se paleta najrazličnejših zvočnih odtenkov nikoli ne konča. Z bolečino v naših srcih in zavedanjem, da smo izgubili ljubo in dragoceno osebo, smo hvaležni, da smo bili del tvojega življenja.

Dragi prijatelj, ne bomo te pozabili!

Tvoji sodelavci Festivala Ljubljana

Maestro Zubin Mehta in Branko Panić na Zaključku 67. Ljubljana Festivala, 5.9.2019, Cankarjev dom

Vse obiskovalce obveščamo, da se v skladu z Odlokom o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo z odlokom določena merila. Več informacij tukaj.