Splošni pogoji – obdelovanje in varstvo osebnih podatkov

1. OBDELOVANJE OSEBNIH PODATKOV, KI JIH PRODAJALEC POSREDUJE NAROČNIKU, IN NAMEN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

1.1 OBDELAVA IN NAMEN OBDELAVE

EVENTIM SI d.o.o., družba za proizvodnjo in prodajo elektronskih vstopnic, Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: »Prodajalec«) izvaja prodajo fizičnih in elektronskih vstopnic (v nadaljevanju: »Vstopnica«) v imenu in za račun FESTIVAL LJUBLJANA, Trg francoske revolucije 1, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: »Naročnik«).

S tem, ko sprejmete te splošne pogoje, izrecno soglašate, da lahko Prodajalec Naročniku posreduje vaše osebne podatke, ki se zbirajo ob nakupu Vstopnice preko spletne trgovine Prodajalca. Prodajalec zbira osebne podatke uporabnika ob registraciji uporabnika v spletni trgovini Prodajalca in ob nakupu vstopnic naročnika. Izrecno vas opozarjamo, da ima Prodajalec na svoji spletni strani splošne pogoje pri nakupu Vstopnice preko Prodajalčeve spletne trgovine (dostopni so na spletni strani: http://www.eventim.si/si/varnost_zasebnost/). Svetujemo vam, da jih skrbno in podrobno preberete. V primeru, da preko spletne strani Prodajalca želite opraviti nakup Vstopnic Naročnika, morate postati registrirani uporabnik z uporabniškim imenom in geslom. Osebni podatki se zbirajo tudi ob naročilu vstopnic Naročnika preko telefonske prodaje, ki se izvaja v sklopu spletne trgovine, katerih transakcija se opravi na vašo zahtevo. Osebni podatki, ki se zbirajo pri Prodajalcu, lahko obsegajo vaše ime in priimek, naslov, kontaktne informacije, datum rojstva in spol. V primeru pravnih oseb lahko Prodajalec zbira tudi naziv družbe ali ime organizacije s pripadajočimi podatki (naslov, davčna številka, odgovorna oseba), elektronski naslov in telefonski kontakt.

S tem, ko sprejmete te splošne pogoje, prav tako izrecno soglašate, da lahko Naročnik obdeluje osebne podatke, ki mu jih je, kot opredeljeno v teh splošnih pogojih, posredoval Prodajalec. Tako pridobljeni osebni podatki se uporabljajo za opravljanje storitev oziroma izvedbo transakcij, ki ste jih zahtevali ali v katere ste privolili. Dodatno s tem, ko sprejmete te splošne pogoje, izrecno soglašate, da vaše osebne podatke lahko Naročnik uporabi za to, da zagotovi (1) boljše in bolj učinkovito servisiranje strank, (2) ponudbo svojih storitev, da lahko (3) učinkovito sledi trendom razvoja informacijske tehnologije, (4) izboljša ter izpopolni uporabniško izkušnjo uporabnika ob uporabi spletne strani www.ljubljanafestival.si, da (5) vas seznanja z novostmi in drugimi obvestili. Naročnik bo podatke o obiskih spletnega mesta www.ljubljanafestival.si prav tako uporabil za izračun statistik.

Skladno z 19. členom Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Ur. l. RS, št. 94/07, vas obveščamo, da s temi osebnimi podatki upravlja FESTIVAL LJUBLJANA, Trg francoske revolucije 1, 1000 Ljubljana.

V smislu 72. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Ur. l. RS, št. 94/07, s sprejetjem teh splošnih pogojev izrecno soglašate, da lahko upravljavec osebnih podatkov le-te uporablja za namene neposrednega trženja.

1.2 OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Izrecno vas opozarjamo, da sta Naročnik in Prodajalec dve popolnoma ločeni pravni osebi, vsled čemur Naročnik v nobenem primeru ne odgovarja za zakonitost zbiranja zgoraj opredeljenih osebnih podatkov s strani Prodajalca, prav tako pa tudi ne za njihovo pravilnost, zlorabo ali ažurnost.

2. FESTIVAL LJUBLJANA

2.1 SPLOŠNO

S tem, ko ob obisku spletne strani Naročnika (www.ljubljanafestival.si) sprejmete Naročnikovo politiko piškotkov, v smislu 1. odstavka 10. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Ur. l. RS, št. 94/07, izrecno soglašate z zbiranjem podatkov o vašem obisku, kot na primer ime ponudnika internetnih storitev in naslov internetnega protokola (IP protokol), preko katerega dostopate do interneta, datum in čas dostopa do navedene spletne stran, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na navedeni spletni strani in internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na navedeno spletno stran.

2.2 NAMEN IN UPRAVLJALEC OSEBNIH PODATKOV, ZBRANIH OB OBISKU SPLETNE STRANI NAROČNIKA

Osebni podatki, ki jih Naročnik zbira ob obisku njegove spletne strani, se zbirajo z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje spletne strani Naročnika, analiziranja trendov in administriranja.

S temi osebnimi podatki upravlja FESTIVAL LJUBLJANA, Trg francoske revolucije 1, 1000 Ljubljana.

2.3 PRIJAVA NA PREJEM NOVIC NAROČNIKA (NEWSLETTER)

Če se prijavite na novice, Naročnik uporabi tehnologijo, ki javlja, da ste kliknili na povezavo, ki je bila navedena v elektronski pošti. S tem, ko sprejmete te pogoje, izrecno soglašate, da to informacijo lahko Naročnik združi z vašimi osebnimi podatki z namenom, da vam posreduje bolj specializirano elektronsko pošto oziroma informacije. Vsaka elektronska pošta vsebuje povezavo, ki vam omogoča, da prekinete prejem takšne elektronske pošte. To naredite na način, da kliknete povezavo »odjava«.

2.3 POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV TRETJIM OSEBAM

Naročnik ne bo posredoval osebnih podatkov, tako tistih, ki jih pridobi od Prodajalca, kot tistih, ki jih pridobi ob vašem obisku spletne strani Naročnika, tretjim osebam brez vašega dovoljenja. Naročnik varuje osebne podatke. Naročnik uporablja različno tehnologijo in postopke, ki pomagajo varovati vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopom, uporabo ali razkritjem.

Izrecno vas opozarjamo, da lahko vaše osebne podatke posredujemo organom oziroma drugim osebam, če imajo za to ustrezno zakonsko podlago (zlasti za potrebe sodnih, upravnih in drugih sorodnih postopkov). V tem primeru vas bomo o posredovanju osebnih podatkov vsekakor obvestili, vendar pa se morate zavedati, da v določenih zakonsko predvidenih primerih takšno obvestilo zaradi interesa poteka postopka, v sklopu katerega se osebni podatek posreduje, ni dovoljeno. V tem primeru vas o posredovanju žal ne smemo obvestiti.

 

3. SPLOŠNO

V primeru, da bo pri Prodajalcu prišlo do poslovne spremembe, zlasti spremembe poslovnega naslova, spremembe statusne oblike Prodajalca, spremembe večjega dela lastništva ipd., vas bomo o tem obvestili. O vsaki spremembi lastništva nad vašimi osebnimi podatki boste obveščeni najkasneje v 30 dneh od spremembe.

V primeru spremembe naše politike v zvezi z osebnimi podatki, vas bomo o tem obvestili v najkrajšem možnem roku, vsekakor pa ne kasneje kot v 7 dneh od spremembe.

Opozarjamo vas, da kljub temu, da vlagamo kar se da velik trud in zajetna sredstva v varnost vaših osebnih podatkov, noben medmrežni prenos osebnih podatkov ni sto-odstotno varen pred zlorabami, krajami oziroma drugimi nepravilnostmi v zvezi s prenosom.

V primeru, da imate dodatna vprašanja v zvezi z varovanjem vaših osebnih podatkov, nas prosim brez zadržkov kontaktirajte na elektronsko pošto info@ljubljanafestival.si.