Sonja Jončeva – Sopranistka, ki je navdušila slovitega Plácida Dominga

17. 05. 2021

Na 69. Ljubljana Festivalu bosta z opernimi arijami 27. julija ob 21. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani občinstvo navduševala sopranistka Sonja Jončeva in tenorist Branko Robinšak. Pod vodstvom v Italiji rojenega dirigenta Francesca Ivana Ciampe bo z njima nastopil Orkester Slovenskega narodnega gledališča Opera in balet Ljubljana.

Sopranistka Sonja Jončeva, ki ji je uspel bliskovit preboj med trenutno največje operne zvezde, k nam pride prvič. Je redna gostja Metropolitanske opere in številnih največjih opernih hiš po svetu, po seriji spektakularnih prvencev je danes ena najbolj iskanih pevk svoje generacije in mednarodno poznana po vodilnih opernih vlogah. V preteklih letih je zmagala na številnih glasbenih tekmovanjih, vključno z Operalijo leta 2010, tekmovanjem mladih opernih pevcev, ki ga je ustanovil Plácido Domingo, predlani pa je pod taktirko Zubina Mehte debitirala z Orkestrom Berlinske filharmonije. Kritiki so jo razglasili za najboljšo interpretko Violette v Verdijevi La Traviati po Marii Callas. Poleg vznemirljivega glasu jo odlikuje tudi dobrodelna nota, lani je denimo v sodelovanju s prestižno znamko Rolex izvedla koncertno serijo dogodkov, katere izkupiček je bil namenjen glasbenikom, ki jih je prizadela pandemija covida-19.

Z uspešno kariero se ponaša tudi tenorist Branko Robinšak, prvak SNG Opera in balet Ljubljana. Slovenski umetnik je v bogati solistični karieri nanizal veliko uglednih nastopov in vlog ter gostoval na različnih opernih in koncertnih odrih po svetu. Leta 2011 je za svoje delo prejel tudi nagrado Prešernovega sklada.

Vstopnice za izbrane prireditve 69. Ljubljana Festivala so na voljo na ljubljanafestival.si, pri blagajni Križank, na Petrolovih bencinskih servisih in drugih prodajnih mestih Eventim. V predprodaji so člani Kluba Festivala Ljubljana upravičeni do 20 odstotkov popusta, v redni prodaji pa do 10 odstotkov popusta za nakup vstopnic. V Klub se lahko včlanite na spletni strani ljubljanafestival.si – vljudno vabljeni.