Serija 40-ih koncertov v Wigmore Hall

22. 02. 2021

Londonska Wigmore Hall, kjer sta prejšnji teden nastopili violinistka in nagrajenka Prešernovega sklada Lana Trotovšek ter pianistka Maria Canygueral, z današnjim dnem, 22. februarjem, začenja z brezplačno spletno serijo 40-ih koncertov, ki se bodo zvrstili do Velike noči, 4. aprila. Prenos koncertov bo potekal vsak delovni dan, trajali pa bodo ob 60 do 90 minut.

V okviru serije bo nastopilo 200 v Veliki Britaniji živečih umetnikov, vključno s komornimi ansambli, pevskimi in godalnimi kvarteti. Med drugim bo 17. marca, na dan sv. Patrika, na sporedu poseben koncert z irskima pevcema Ailish Tynan in Robinom Tritschlerjem ter pianistom Jamesom Baillieujem. Izvedli bodo tradicionalne ljudske pesmi, ki odražajo vezi med Irci in Britanci.

V zaključnem tednu bodo nastopili ansambli kot so The Sixteen, Stile Antico, La Serenissima in Tenebrae, program pa bo vključeval tudi Pergolesijevo Stabat Mater z britanskima pevcema Iestyn Davies in Carolyn Sampson. Na Veliki petek bo glasbena skupina Fretwork izvedla Pasijon sv. Mateja, delo nemškega skladatelja iz 17. stoletja Johanna Sebastianija.

Začetek nocojšnjega otvoritvenega koncerta z Dorskim godalnim kvartetom je ob 20.30 na Youtube kanalu Wigmore Hall, prisluhnili pa boste lahko delom Mozarta in Beethovna.

Vir: classicalfm.com