REVIJA THE COLLECTION O 72. LJUBLJANA FESTIVALU

16. 05. 2024

THE COLLECTION je revija, ki že več kot 12 let bralcem predstavlja privlačno ponudbo vrhunskih izdelkov in storitev od vsebin, ki se nanašajo na življenjski slog, potovanja in kulinariko, do sveta kulture. Ker izide trikrat letno, so vsebine skrbno izbrane, predstavljeni pa so le najboljši delčki iz regije.

Pred kratkim je revija, ki je Ljubljana Festival označila za vodilno in najbolj prepoznavno kulturno znamko ter dogodek Slovenije, objavila intervju z direktorjem in umetniškim vodjo Festivala Ljubljana Darkom Brlekom. V njem je spregovoril o tem, kaj je skrivnost pri organizaciji festivala s tako dolgoletno tradicijo, kakšen vpliv ima festival na kulturno krajino in o njegovih upih za prihodnost.

Ljubljana Festival je eden najstarejših mednarodnih festivalov teh razsežnosti, ki vsako leto s skrbno izbranim in žanrsko raznovrstnim programom pomembno prispeva h kulturnemu dogajanju v prestolnici. Predvsem v poletnih mesecih namreč Ljubljana postane stičišče priznanih tujih in domačih umetnikov. Tudi letos se bo med 20. junijem in 3. septembrom zvrstilo več kot sto raznolikih kulturnih dogodkov, na katerih bo nastopilo več kot 5000 nastopajočih z vsega sveta.

Festival bomo odprli s Poletno nočjo, do slavnostnega zaključka 3. septembra s koncertom izvrstne pianistke Marthe Argerich v Cankarjevem domu. Med vrhunce sezone se bodo gotovo uvrstili koncerti London Symphony Orchestra, Concerto Budapest Symphony Orchestra, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, ADDA Simfònica Alicante in Filarmonica della Scala ter številnih mednarodno priznanih solistov, med njimi tenorista Jonathana Tetelmana in Juana Diega Flóreza, pianistov Mihaila Pletneva ter grammyjevca Césarja Camarga Mariana, saksofonista in klarinetista Paquita d’Rivera, violinistke Vilde Frang, primabalerine Svetlane Zaharove, ter dirigentov, kot so sir Antonio PappanoRiccardo ChaillyZubin MehtaCharles DutoitAndrás KellerAleksej Kornienko in mnogi drugi.

Pridružite se nam v središču kulturnih doživetij!

Intervju si preberite tukaj.