Pustni koncert Dunajskih simfonikov in Zbora dunajskih dečkov

12. 02. 2021

Danes, 12. februarja, vas Dunajski simfoniki ob 20.15 vabijo na ogled koncerta iz velike dvorane Dunajske koncertne hiše s švicarskim dirigentom Lorenzom Viottijem in Zborom dunajskih dečkov, ki jim boste imeli priložnost prisluhniti tudi na letošnjem 69. Ljubljana Festivalu. To je že enajsti koncert iz cikla petkovih spletnih koncertov Dunajskih simfonikov, na katerih lahko prisluhnite izvrstnim skladbam in pogovoru z nastopajočimi.

Lorenzo Viotti je od sezone 2018/2019 šef dirigent orkestra Gulbenkian v Lizboni, v prihajajoči sezoni pa bo imenovan za šefa dirigenta Nizozemskega filharmoničnega orkestra in Nizozemske državne opere. Maestro z dunajskim simfoničnim orkestrom sodeluje že od leta 2016, poleg današnjega koncerta bo z njimi nastopil tudi v juniju z repertoarjem, ki bo obsegal Mahlerjeve in Beethovnove zgodnje simfonije.

Današnji koncert, s katerim bodo Dunajski simfoniki, Lorenzo Viotti in Zbor dunajskih dečkov pričarali veselo pustno vzdušje, vključuje dela iz zakladnice dinastije Strauss, Franza Lehárja in Maurica Ravela.

Prenos koncerta bo dostopen na spletni strani Dunajskih simfonikov in na njihovem facebook profilu.

Program:

Franz Lehár: Uvertura k opereti Vesela vdova
Josef Strauss: Mornarska polka, op. 52
Johann Strauss ml.: Seid umschlungen, Millionen, valček op. 443
Johann Strauss ml.: Trič-trač polka, op. 214
Maurice Ravel: Valček, koreografska pesnitev

Vir: wienersymphoniker.at