Narodna galerija

Narodna galerija stoji nasproti Opere in pravoslavne cerkve sv. Cirila in Metoda, tik ob parku Tivoli. Obkrožajo jo štiri ceste oziroma ulice: Cankarjeva, Prešernova, Puharjeva in Prežihova. Glavni vhod je na Prešernovi cesti 24.

Parkiranje

V okolici galerije so na voljo plačljiva parkirna mesta. Najbližja večja javna parkirna površina je v le nekaj minut hoje oddaljenem parku Tivoli, do katerega vodi urejen podhod z izhodom tik pred galerijo.

Javni prevoz

Narodna galerija je v neposredni bližini mestnega jedra in Slovenske ceste, kamor pripeljejo skoraj vsi mestni avtobusi.

Dostop za osebe z gibalnimi ovirami

Galerija je opremljena s klančinami in dvigali. Za osebe na invalidskih vozičkih je razstavna stavba dostopna pri glavnem vhodu na Prešernovi cesti 24, kjer je tudi zvonec za odpiranje vrat.

Osebe na invalidskih vozičkih se lahko po galeriji in razstavnih prostorih v vseh nadstropjih premikajo samostojno, le pri dostopu v pritličju in kletnem razstavišču Galerija Narodni dom je potrebna pomoč muzejskega osebja.

Toaletni prostori so primerno urejeni za osebe z gibalnimi ovirami.

Kontakt za informacije in najeme

ana.gros@ljubljanafestival.si

Opremimo po vaši želji

Prostore je mogoče opremiti z avdio- in videotehniko, primerno osvetlitvijo, brezžičnim internetom, po želji pa lahko zagotovimo še oder, klavir, konferenčne mize, razne postavitve sedišč/omizij oz. dodatno opremo po dogovoru. Dodatno so na voljo tudi garderobna soba, predprostor za morebitno registracijo in prostor za kadilce na odprtem notranjem dvorišču.

Povpraševanje

Prenos brošure